De către Societatea Spaniolă a Farmaciştilor Primari

Societatea Spaniolă a Farmaciştilor de Asistenţă Primară a acordat premiul I în cercetare și comunicare orală către farmaciștii din cadrul Managementului de asistență medicală primară din Comunitatea Madrid, în timpul recentei sărbători a acestuia 06 Congresul Național. Studiul clinic premiat, ADHEFAP, a avut participarea profesioniștilor din 07 sănătatea regiunii, în timp ce comunicarea premiată, privind optimizarea tratamentului, a fost condusă de către Direcția de Asistență a Farmaciei de Vest a Managementului și echipa de Geriatrie a Spitalului Universitar Fundación Alcorcón.

.

Proba clinică ADHEFAP condusă de farmacistele Ana Díez și Blanca Basagoiti, de la Direcția Asistență Primară, a fost câștigătoarea premiului I. pentru Cercetare a Societăţii Spaniole a Farmaciştilor de Asistenţă Primară. Acest proiect de îmbunătățire a aderenței la tratament la pacienții polimedicați între 72 și 74 ani și neaderenți, a fost realizat de o echipă multidisciplinară din treisprezece centre de sănătate din Comunitatea Madrid, în care medici și asistentele s-au ocupat de recrutarea pacienților, iar farmaciștii au efectuat un program de urmărire telefonică. S-a observat că intervenția efectuată dublează probabilitatea de a fi aderenți în „grupul de intervenție” față de „control”, ceea ce s-ar putea traduce printr-o creștere a eficacității și siguranței tratamentelor.

The Proiect multidisciplinar: optimizarea tratamentului farmacologic la pacienții geriatrici instituționalizați, condus de către Farmacia Direcției de Asistență de Management de Vest și echipa de Geriatria Spitalului Universitario Fundación Alcorcón, a fost câștigătorul premiului I pentru Comunicare orală. Coordonarea dintre profesioniștii din domeniul sănătății din diferite medii de îngrijire (Spital, Asistență Primară și centre sociale de sănătate) permite lansarea unui proiect care pledează pentru îmbunătățirea calității și siguranței tratamentului farmacologic prin revizuirea inițială a tratamentului de către farmacistul de Asistență Primară. Datele prezentate arată o acceptare a 72% din recomandările trimise, unde un 78% dintre pacienți au redus numărul de ingrediente active.

Mai multe informații despre Farmacia de Asistență Primară pe Site-ul web de management Asistență Primară.

Sursa: Comunitatea Madrid – Produsele farmaceutice de asistență primară primesc Premiul național pentru cercetare și comunicare orală