Romania va fi reprezentata la editia din acest an a Festivalului Suma Flamenca de Fanfara Shavale, participare organizata de Institutul Cultural Roman din Madrid.
In cadrul ciclului „Flamenco en la frontera. Noche de gitanos”, Fanfara Shavale se va reuni pe scena, duminica, 12 iunie, cu faimosul artist spaniol de talie internationala, cantaorul Diego „El Cigala”.

Spectacolul va avea loc la Sala Roja de la Teatros del Canal (c/Cea Bermudez, 1), de la ora 20.00.
Informatii privind achizitionarea biletelor se pot obtine pe site-ul Festivalului Suma Flamenca (www.madrid.org/sumaflamenca).
Festivalul a luat fiinta in 2006 cu scopul de a oferi spectacole de flamenco de calitate, care imbina interpretarea vocala cu dansul si maiestria instrumentala a interpretilor. In doar sase ani, Suma Flamenca a devenit unul dintre cele mai importante repere in lumea flamenco.

De asemenea, Fanfara Shavale va sustine un concert de muzica traditionala si in cadrul proiectului cultural „Bucarest en Zaragoza”, in cadrul programului „Zaragoza Latina”, pe 10 iunie, de la orele 21.00, in Plaza de San Bruno din Zaragoza.
Incepand cu anul 1999, muzicienii din Fanfara Shavale (din satul Zece Prajini) promoveaza cu succes muzica traditionala participand la concerte live si festivaluri renumite de world music, folk sau jazz din numeroase tari printre care Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Suedia, Ungaria, Israel sau China. Inregistrari si CD-uri: „Speed Brass of The Gypsies”, 2003 si „Live in Wien” din 2008.