Începând de mâine, joi, Comunitatea Madrid va facilita obținerea Certificatului digital COVID al Uniunii Europene (UE), pentru ca cetățenii care doresc să facă acest lucru să poată obține aceasta electronic sau personal la punctele 15 activate în acest scop. Este un document agreat în cadrul țărilor membre ale UE care permite mobilitatea cetățenilor săi prin teritoriile acestora și care se eliberează gratuit.

Există trei tipuri de certificate: vaccinare împotriva COVID-19; rezultatul negativ al unui test de diagnostic efectuat înainte de călătorie; și recuperarea după infecție confirmată printr-un test de diagnostic pentru infecție activă (PDIA). Solicitarea poate fi făcută începând de mâine, joi, la pe site-ul web al Comunității Madrid prin intermediul unui certificat digital, DNIe sau PIN permanent.

În plus, este disponibil (de la jumătatea lunii iunie) în APP Cardul de sănătate virtual, un aplicație mobilă care, de la lansarea sa în urmă cu un an, încorporează date privind starea de sănătate a utilizatorului față de coronavirus, precum teste de diagnostic efectuate și recent informații despre vaccinarea acestora.

. Această resursă poate fi obținută personal la următoarele puncte: Birouri de înregistrare și servicii pentru cetățeni situate în C/ Gran Vía 3, C/ Sagasta 6, Pza. Carlos Trías Bertrán 7, C/ Vía Lusitana 19, C/ Maudes 17, C/ O’Donnell, ; și la Centrul de Vaccinare al Comunității Madrid (C/ General Oraá, 15), prin prealabil cerere de programare la https://gestiona3.madrid.org/CTAC_CITA/VACUNAS

Ministerul Sănătății a aprobat și 29 privat laboratoarelor, iar la cerere, să elibereze, înainte de deplasare, documentul de test de diagnostic negativ solicitat de persoana interesată. În acest fel, orice cetățean care a fost vaccinat, care a fost supus unui test de diagnostic în aceste laboratoare sau care are dovezi clinice de recuperare dintr-un proces COVID, poate solicita obținerea Certificatelor digitale COVID.

Cod QR de securitate

Acesta este un document sigur și de încredere care este emis în format digital sau hârtie, în limba națională și în limba engleză, care include și un cod QR de securitate, ștampilat de Ministerul Sănătate a Comunității Madrid, și este valabilă în toate țările care fac parte din Uniunea Europeană.

Implementarea sa va fi oficializată mâine, 1 iulie, în conformitate cu UE acorduri, in urma experientei pilot desfasurate in cursul lunii iunie in diferite centre ale Ministerului Sanatatii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Vă facilităm obținerea Certificat COVID electronic și la zece puncte față în față