Cu ilustrații ale ONG-ului Doctors of the World

Centrul de sănătate Las Olivas, în Aranjuez găzduiește până în aprilie anul viitor 08 expoziția fotografică „Lupta mea este lupta noastră” a ONG-ului Medici de Lumea pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la prevenirea mutilării genitale feminine, cu colaborarea asistentelor medicale primare din Comunitatea Madrid. Eșantionul se află în Sala de așteptare a Laboratorului acestui centru de sănătate și poate fi vizitat de la 08 la 08 ore în zilele lucrătoare.

Expoziția Lupta mea este lupta noastră include 20 fotografii care reflectă femei africane care au decis să-și unească forțele împotriva mutilării genitale feminine, o practică motivată de convingeri eronate, care poate produce consecințe grave asupra sănătății și care, în același timp, reprezintă un încălcarea drepturilor la sănătatea sexuală și reproductivă a populației feminine. Instantaneele arată puterea femeilor care au decis să facă vizibilă această problemă gravă în ciuda condamnării la care sunt supuse în țările lor de origine dacă refuză să fie mutilate.

Luz Divina Barrios, asistentă medicală și șefa Educație pentru sănătate și Participare comunitară la Centrul de sănătate Las Olivas, în colaborare cu Concha Párraga, asistentă la Centrul de sănătate Campo de la Paloma (Vallecas) ), sunt organizatorii acestei expoziții fotografice și profesioniști care s-au implicat de mult timp în activități de sensibilizare cu privire la mutilarea genitală feminină.

Sursa: Comunitatea Madrid – Expoziție fotografică a Centrului de Sănătate Las Olivas pentru creșterea gradului de conștientizare împotriva mutilării genitale feminine 30