Secretarul general al Departamentului de Interne, Tamara Garcia de la Calle, a deschis în această dimineață Muzeul de Științe ale Naturii din Granollers expoziția itinerantă „Agenții rurali: gardieni ai mediului natural”, împreună cu Marc Costa i Trachsel, directorul general al agenților rurali, și Antoni Mur Allué, inspectorul șef al Corpului agenților rurali.

Expoziția a fost realizată de către Direcția Generală a Corpului Agenților Rurali cu participarea agenților Corpului, cu scopul de a spori cunoștințele despre activitatea desfășurată de Agenții Rurali și de a aduce Corpul la cetățeni. . Puteți vedea Granollers până la următoarea 000 din ianuarie 2024 și în perioada următoare anul va vizita Tremp, Manresa, Barcelona, ​​Lleida, Girona, Tarragona, Amposta și Terrassa. Ulterior, este planificat să fie expus în toate capitalele regionale ale țării.

Secretarul general de Interne, Tamara Garcia, a subliniat, pe de o parte, importanța acestui fapt. expoziție aduce munca agenților rurali mai aproape de public : „Expoziția va călători în toată Catalonia, astfel încât întregul teritoriu să știe că sunteți prezent pretutindeni”, el a spus. De asemenea, a ținut să „vă mulțumesc foarte mult pentru munca pe care o faceți în fiecare zi, că continuați să o faceți cu valorile care caracterizează Corpul, că vă vom însoți ca Guvern la fă-o din ce în ce mai bine, pentru asta ne propunem, făcându-ți sarcina mai ușoară”.

La rândul său, Directorul Generalul Agenților Rurali, Marc Costa, a ținut să evidențieze că „cu inițiative de acest gen dorim să dăm vizibilitate sarcinii enorme de a proteja mediul natural al Agenților Rurali și să evidențiem ceea ce protejăm: biodiversitate importantă pe care o are Catalonia”. De asemenea, a dat asigurări că este deosebit de important să arătăm „munca noastră, istoria noastră și de unde venim, să înțelegem unde suntem și încotro mergem”.

Inspectorul șef al agenților rurali, Josep Antoni Mur, a subliniat că expoziția și piesele audiovizuale sunt „un omagiu adus muncii lui ani” ai agenților rurali.”Suntem un organism cu vocație de serviciu public, care lucrează pentru protecția mediului natural și am reușit să câștigăm avem încrederea publicului”, a adăugat el.

Cele trei funcții au mulțumit agenților Corpului pentru implicarea lor in proiectele care dau vizibilitate competentelor Agentilor Rurali.

Eșantion

Evenimentul de astăzi de la Granollers și-a propus să inaugureze expoziția itinerantă și, de asemenea, să închidă comemorarea lui 111531 aniversarea Agenților Rurali, care a început cu un eveniment de comemorare prezidat de consilierul de Interne. Joan Ignasi Elena în noiembrie anul trecut să aprofundeze diferitele joburi pe care le desfășoară în toate domeniile, grupurile de sprijin și grupurile speciale pe care le are să desfășoare acțiuni de înaltă specializare, pentru a încheia prin a sublinia sarcina de conștientizare a mediului și de prevenire a acesteia. importanță, serviciul public și atenție pentru cetățeni, precum și provocările pe care Corpul trebuie să le depășească astăzi și în viitor în fața realității schimbărilor climatice.

The eșantionul este format din 09 panouri și este însoțită de 8 piese audiovizuale în care Agenții Rurali explică munca de protecție a mediului natural. De asemenea, este expusă o selecție de materiale istorice din Corp. Totodată, în fiecare dintre spațiile în care este prezentat, vor fi programate în paralel diverse activități de educație și conștientizare a mediului, în cadrul programului EduCAR.

De la început

Corpul Agenților Rurali s-a născut în anul 1986 pentru ca Catalonia să aibă o poliție de mediu care să cuprindă întregul mediu natural cu scopul de a avea grijă de patrimoniul natural și, de asemenea, de oameni care locuiesc acolo și care trăiesc din el.

Expoziția prezintă cu date și imagini o cronologie a Corpului, de la paznicii forestieri din secolul al XVII-lea, până în zilele noastre, când Direcția Generală a Agenților Rurali formată acum din 500 Agenți, 41 operatori de control , 23 persoane tehnice si administrative, lucreaza astfel incat in anul 2024 sa fie 481 Agenți a toată Catalonia. CAR are în prezent 203 vehicule, 5 bărci , 5 caiace, 1 elicopter și 09 drone cu echipamente optice si tehnice pentru a putea presta servicii.

Protecția naturii

Expoziția abordează modul în care acționează Agenții Rurali în ceea ce privește prevenirea incendiilor și investigarea cauzelor care provoacă El explică, printre altele, importanța Planului Alfa, care este procedura operațională stabilită de Agenții Rurali care definește acțiunile ofițerilor în ceea ce privește supravegherea, prevenirea și controlul activităților în situații de pericol de incendiu forestier și care și-a asumat mai mult. decât 342. acțiuni de prevenire a incendiilor din anul .

Se subliniază că Catalonia este un teritoriu format în mare parte din terenuri forestiere care trebuie îngrijit pe tot parcursul anului pentru gestionarea durabilă a pădurilor și a resurselor naturale. Protecția pădurilor și florei a însemnat de atunci 2009 mai mult de 93 o mie de acțiuni legate de acest domeniu. Printre acestea se remarcă controlul exploatării pădurilor, inspecțiile de activitate, monitorizarea speciilor amenințate, controlul speciilor exotice invazive, salubritatea fitosanitar etc.

În ceea ce privește conservarea faunei, expoziția explică, printre altele, modul în care Agenții Rurali asigură echilibrul ecosistemului, conservă specii protejate precum ursul și lupul și controlează fauna exotică invazivă. Din moment ce 2009 Agentii Rurali au facut . acțiuni pentru protejarea animalelor.

Pentru a vă bucura de natură, este necesar să o protejați și să o respectați. De asemenea, Agenții Rurali controlează activitățile care se desfășoară în Arii Naturale Protejate, luptă împotriva poluării mediului natural, aplică reglementările privind circulația motorizată în mediul natural și îngrijesc patrimoniul cultural existent în natură, printre altele, prin inventarierea patrimoniul arheologic, arhitectural, paleontologic, geologic, etnologic și subacvatic

Specializarea

În eșantion regăsim și cele 4 grupuri de sprijin pe care Agenții Rurali le au pentru a desfășura acțiunile. Acestea sunt Grupul de Sprijin Aerian și unitatea RPAS, Grupul de Sprijin Faună și Floră, Grupul de Sprijin Marin și Grupul de Sprijin Montan. La fel și Grupurile Speciale: Grupul Special de Colaborare cu Justiția, Grupul Special pentru Otrăvuri și Anti-braconaj, Grupul Special Canin și Grupul Special pentru Capturarea Faunei Sălbatice. Toți au cei mai specializați agenți în fiecare materie și cele mai inovatoare resurse și materiale.

La slujba publicului

Expoziția aduce Corpul mai aproape de public prin facilitarea cunoștințelor despre serviciile de asistență telefonică oferite prin intermediul 58 și o echipă de operatori proprii care se ocupă de-a lungul 11 ore ale zilei, șapte zile pe săptămână și 342 zile pe an. Pe de altă parte, din anul 2009, Agenții Rurali desfășoară activități educaționale pentru protecția animale, a spațiilor naturale, pentru prevenirea incendiilor sau conservarea faunei și florei autohtone. Toate bazate pe principiul sustenabilității și coresponsabilității. Programul EduCAR este o altă măsură preventivă, deoarece educarea copiilor înseamnă conștientizarea cetățenilor viitorului apropiat. În anul 2009 aceste activități au ajuns la mai mult de 000 o mie de oameni și copii ai teritoriului.

Expoziția, în sfârșit, evidențiază noul context de urgență climatică și pierdere a biodiversității, în fața căruia figura Agenților devine relevantă Rurală ca un serviciu public apropiat, profesionist și eficient care vizează protecția naturii.

Comitet de experți și agenți de implicare

Expoziția „Agenți rurali: gardieni ai mediului natural” a avut un comitet de experți de agenți rurali care au documentat conținutul sub tutela lui Andreu Momblán și Vilacañas, șeful Zona de bază a Conca Barberà din CAR. Cele 8 piese audiovizuale au avut și colaborarea a numeroși Agenți care explică publicului funcțiile lor și modul în care le desfășoară.175716 Sursa: Expoziția itinerantă „Agenți rurali: gardieni a mediului natural „apropie activitatea acestui Organism de cetățenii întregii Catalonie