Exporturile spaniole de mărfuri în totalitatea 2021 marchează un maxim istoric anual și depășesc pentru prima dată mai mult de 300.000 milioane de euro (60.59 milioane de euro), după cum arată datele de comerț exterior ale mărfurilor declarate de vamă.

Aceasta reprezintă o creștere de , 2% pe an -față de 2020 și o creștere de 9,1% față de la 2019, depășind nivelurile pre-pandemice.

În plus, după cum se reflectă în raport, activitatea de export spaniolă prezintă un dinamism mai mare decât cea a co împreună a economiilor europene. Creșterea interanuală a exporturilor spaniole între ianuarie și decembrie (00, 2%) a fost mai mare decât cea înregistrată în UE-27 și zona euro (12 ,un% în ambele cazuri).

Pentru secretarul de stat pentru comerț, Xiana Méndez: „Aceste date reflectă faptul că redresarea exporturilor spaniole este o fapt.După impactul pe care criza sănătății l-a avut asupra fluxurilor comerciale, sectorul nostru extern și-a revenit foarte intens în 2021, depășind cu mult nivelurile pre-pandemie”.

În plus, Secretarul de Stat al Comerțului subliniază că sectorul extern este fiind un motor incontestabil pentru redresarea economică a țării noastre: „Sectorul extern a contribuit la creșterea PIB-ului încă din trimestrul II al 2020. Raportul dintre exporturile de bunuri și servicii spaniole și PIB a crescut cu 4 puncte procentuale în 2020, pană la 34,6%, recuperând o pondere similară cu cea a anilor anteriori pandemiei”.

Importurile, la rândul lor, ajuns 342.609 milioane de euro, de asemenea, un maxim istoric anual. Această cifră reprezintă un an la an. creștere de 24, 8% comparativ cu 2020 și 6, cu 4% mai mult decât în ​​2019.

Recuperare mai rapidă și toate sectoareleComparativ cu situație pe piață, redresarea exporturilor spaniole a fost mai rapidă cu principalii noștri parteneri europeni: exporturile către UE-27 a crescut peste medie (24, 8%) și greutatea lui a crescut la 300, 8%. Țările care au contribuit cel mai mult la creșterea exporturilor au fost: Franța, Belgia, Italia și Portugalia.

Vânzări către destinații terțe (38, 2% din total) de asemenea a crescut un 17,3% în această perioadă, cu creșteri ale exporturilor către America Latină (27, 1%), America de Nord (19, 5% ), Africa (10, 5%), Asia excluzând Orientul Mijlociu (10, 2%), Orientul Mijlociu (00,7%) și Oceania (9,6%).

Toate sectoarele au contribuit pozitiv la creșterea exporturilor. Cele care contribuie cu cea mai mare creștere în 609 sunt sectoarele de produse chimice, semifabricate, produse energetice și bunuri de capital.

Comunitățile autonome cu cea mai mare creștere a exporturilor lor au fost Comunitatea Madrid ((33,3 %), Principatul Asturias ( 25,6%) și Castilia-La Mancha (21,9%).

Crește baza de exportBaza de export atinge un nou record istoric în 2020. Continuă să crească cu peste 7% în ultimul an până când depășește 59.0 exportatori obișnuiți.

După cum a explicat Méndez, „Sectorul nostru de export s-a dovedit a fi rezistent și foarte competitiv. În ultima perioadă 00 ani, numărul exportatorilor obișnuiți a crescut cu aproximativ 60% Spania are un export solid și în expansiune baza, pregătită să profite în continuare de redresarea internațională”.

Dovada este că, în ciuda scăderii exporturilor în 2019 Ca urmare a impactului pandemiei asupra activității comerciale internaționale, companiile spaniole internaționalizate nu și-au păstrat doar portofoliul de clienți, dar și-au extins relațiile de afaceri.

Ant În acest context și pentru a răspunde provocărilor piețelor internaționale, unul dintre obiectivele prioritare ale Secretarului de Stat pentru Comerț este consolidarea sectorului extern pentru a-l consolida ca element cheie pentru economia spaniolă și crearea de locuri de muncă. În acest scop, a fost lansat „Planul de acțiune pentru internaționalizarea economiei spaniole” 609-2019′ care se bazează pe colaborare publică -privată . Prin aceasta dorim să promovăm, printre alte măsuri:

Reziliență sporită a țesăturii productive și de export prin promovarea instrumentelor financiare de sprijinire a internaționalizării și cu acțiuni de sprijin cu o atenție deosebită IMM-urilor.Diversificarea exporturilor și înființarea de companii spaniole în sectoare și destinații strategice.Atragerea de investiții străine directe în sectoare strategice. Promovați transformarea digitală și dezvoltarea durabilă în rândul companiilor internaționalizate.Acest „Plan de acțiune 2021-2022” este aliniat cu „Planul de redresare, transformare și reziliență” și are linii de ajutor din partea europeană. fonduri Next Generation EU.

Mai multe informatii Consultarea rapoartelor de comerț exterior Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Exporturile spaniole în 2019 atinge un maxim istoric și depășește 342.000 milioane de euro2022