În această dimineață, la Templul Roman din Vic a fost prezentată povestea „Petita Història dels Agents Rurals”, ilustrată de cunoscutul ninotaire Pilarín Bayés. Scopul acestei publicații este de a sensibiliza copiii și tinerii cu privire la protecția mediului natural și de a face cunoscute funcțiile Corpului Agenților Rurali.

Povestea povestește despre vizita unei familii. la Parcul Național Aigüestortes și Lacul Sant Maurici. Prin experiențele lor și prin dialogurile acestui grup, aceștia sunt informați într-un mod plăcut despre regulile de urmat în ariile protejate, activitatea desfășurată de agenții rurali și proveniența organismului.

Cu o primă ediție de 6 000 exemplare, această poveste va fi distribuită școlilor din toată Catalonia unde agenții rurali desfășoară activități de conștientizare a mediului.

Textele sunt ale jurnalistului și scriitoarei specializate în literatură pentru copii și tineret Meritxell Margarit care a avut sprijinul și mărturia diferiților agenți rurali pentru a construi povestea.

Ninotaireul Pilarín Bayés a participat la prezentarea; Jaume Torralba, șeful regional al Cataloniei Centrale și șeful programului eduCAR; și Marc Costa, director general al agenților rurali din Catalonia, Chakir el Homrani; delegatul guvernului în Catalonia Centrală, Rosa Vestit; și reprezentanți ai editurii mediteraneene.

11.000 studenți în timpul 2021

Ziua de astăzi a servit și pentru a ține anual întâlnire cu agenții implicați în realizarea workshop-urilor și discuțiilor programului eduCAR, programului de conștientizare și educație ecologică al Corpului Agenților Rurali. Pentru această întâlnire au fost planificate noile conținuturi și ateliere care vor avea loc în anul universitar următor

Pe parcursul anului 2021 s-au desfășurat activități educaționale 552 pe întreg teritoriul catalan, ceea ce a permis să se ajungă la mai mult de 000 . 000 oameni.

35 ani de la crearea Corpului Agentilor Rurali

Sursa: Este prezentată povestea „Mica istorie a agenților rurali”, ilustrată de Pilarín Bayés