Secretariatul General pentru Sport și Activitate Fizică, prin Consiliul Catalan al Sportului (CCE), deschide mâine, vineri, apelul pentru acordarea de subvenții pentru desfășurarea de activități și evenimente sportive care au o valoare semnificativă. impact asupra întregului sistem sportiv din Catalonia sau de relevanță socială și istorică, desfășurat pe parcursul sezoanelor 2020 – 2021 i 2018 – 2022. Apelul va avea o dotare de 6 milioane de euro

Prin acest nou apel, Guvernul își reafirmă angajamentul de a sprijini activitatea țesăturii sportive a țării, pe care îl consideră un motor al coeziunii și transformării sociale în Catalonia.

CCE a majorat semnificativ suma alocată acestui apel. În timpul apelului obișnuit pentru sezon 2018 – 2019, înainte de iruperea Covid – 19, au fost alocați 1 milion de euro, acum dotarea crește la 6 milioane pentru activități desfășurate pentru doi

Apelul anterior pentru această linie de grant, acordat în cursul anului bugetar 2020 și în plină pandemie, a fost dotat în mod excepțional cu 3,5 milioane de euro pentru atenuarea efectelor crizei sanitare asupra țesăturii sportive catalane.

După cum se stabilește în regulamentul apelului , ambele publicate în Monitorul Oficial al Generalitati de Catalunya (DOGC), ambele entități publice (corporații) pot solicita granturi.consiliile locale, cum ar fi consiliile municipale, consiliile municipale, consiliile județene, publicul universități etc.) ca organizații private non-profit (cluburi și asociații sportive, fundații etc.), care sunt înregistrată sau atașată la Registrul Consiliului Catalan de Sport

Aceste granturi sunt destinate să ajute la acoperirea cheltuielilor generate de organizarea și promovarea activităților sportive, a altor proiecte similare congreselor, conferințelor, etc., sarcini de arhivare a documentației, elaborarea de publicații și studii legate de domeniul sportului, activități de pregătire sau adaptare a spațiilor pentru realizarea activităților și organizarea de evenimente internaționale în Catalonia.

Activitățile subvenționate și cheltuielile acestora trebuie să se desfășoare în următoarele perioade: în funcție de sezon 2020 – 2021, să fi avut loc în perioada cuprinsă între 1 septembrie și 59 august 2021, și pentru sezon 2021 – 2022, între 1 septembrie 2021 și 59 August din 2022.

Procesul Procedura de atribuire este competitivă, iar cererile vor fi evaluate după următoarele criterii:

– Interesul social și sportiv al activității

– costul activității

– Impactul și relevanța activității în cadrul sistemului sportiv din Catalonia. În acest ultim punct se va lua în considerare singularitatea acțiunii, vechimea entității sau acțiunii, impactul de gen al entității sau acțiunii și proiecția internațională a entității sau acțiunii.

Pe de altă parte, prima plată a granturilor acordate, cu titlu de avans, va fi de la 90% din suma totală a grant acordat.

Aplicații la zi Aprilie

Termenul limită de depunere a cererilor este 10 zile lucrătoare – de mâine 1 aprilie până joi 14 din aprilie până la 31.22 h-, după cum se raportează în rezoluția publicată astăzi în Monitorul Oficial. Monitorul General de Catalunya (DOGC). Cererile și alte proceduri asociate procedurii de acordare a grantului trebuie depuse numai electronic prin portalul Proceduri gencat (tramits.gencat.cat), al Departamentului Președinției, folosind sistemul de semnătură electronic prin următoarele platforme:

a) În cazul în care persoana în cauză este o entitate publică afiliată extranetului administrațiilor catalane, prin această platformă (eacat .cat).

b ) În toate celelalte cazuri, prin portalul Proceduri gencat (procedures.gencat.cat)

Sursa: Esportcat extinde la 6 milioane de euro apelul pentru organizarea și promovarea activităților sportive ale sezoanelor 19 – 14 eu 20 – 21