Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, José Luis Escrivá și economistul Abhijit Binayak Banerjee au discutat despre politici de reducere a inegalității și sărăciei, cum ar fi venitul minim vital și măsurile de maximizare a potențialului redistributiv al acestuia.

Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, José Luis Escrivá, și Secretarul General pentru Incluziune și Asistență Socială Obiective și Politici, Milagros Paniagua, s-au întâlnit electronic cu economistul indian american Abhijit Binayak Banerjee, laureat al Premiului Nobel pentru Științe Economice de la 2019 pentru studiile sale experimentale de atenuare a sărăciei globale, și cu Cillian Nolan, director de politici J-PAL Europe, o instituție organizație internațională al cărei scop este reducerea sărăcia prin asigurarea faptului că politicile se bazează pe dovezi științifice ficas.

Întâlnirea a servit la schimbul de puncte de vedere asupra sărăciei, inegalității și Venitul Minim Vital. În acest sens, ministrul Escrivá a subliniat acțiunile desfășurate de Minister pentru, pe de o parte, a se asigura că potențialii beneficiari ai prestației au acces la acesta și, pe de altă parte, a maximiza potențialul redistributiv al beneficiului prin incluziunea socială. și angajarea acestor persoane vulnerabile.

Concret, a explicat proiectele pilot de itinerarii de incluziune care se desfășoară pe întreg teritoriul cu finanțare din Recuperare, Plan de transformare și reziliență. În elaborarea și evaluarea acestor acorduri de itinerar de incluziune, Ministerul Incluziunii colaborează cu două dintre cele mai prestigioase entități la nivel național și internațional, Cemfi și respectiv J-Pal, cu o vastă experiență în cunoașterea metodologiei de testare a controlului aleator. legat de reducerea sărăciei și a inegalității.

Sursa: Guvernul Spaniei – Escrivá se întâlnește cu laureatul Nobel în economie Abhijit Banerjee