Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației a anunțat, în cadrul discursului său la Forumul Noua Economie, aprobarea „în următoarele câteva săptămâni” a două măsuri importante pentru „finalizarea Venitului Minim Vital”. Concret, el a subliniat că foarte curând Consiliul de Miniștri va primi „sigiliul social, care va facilita colaborarea cu companiile pentru promovarea incluziunii beneficiarilor de beneficii, și stimulentul pentru ocuparea forței de muncă, care va încuraja beneficiarii prestației să intre pe piața muncii. „.

Ministrul Escrivá a subliniat că „este din ce în ce mai important ca guvernele să dezvolte politici de incluziune și îmbunătățiri în redistribuirea veniturilor” și, în acest sens, a subliniat că este „esențial să avem instrumente care să ne permită abordarea acestor politici sociale, precum Venitul Minim Vital”.

Ministrul a subliniat sfera semnificativă a prestației, care nu a împlinit încă doi ani, ajungând la aproape jumătate de milion de gospodării și aproape 1,2 milioane de oameni. Venitul Minim Vital „a fost o provocare din punct de vedere al managementului dacă ținem cont că în acești aproape doi ani au fost procesate aproape 1,9 milioane de cereri, o cifră mai mare, de exemplu, decât 85.000 pensie cererile care ajung anual la Asigurările Sociale”.

„Dar importanța acestui beneficiu nu este doar cantitativă, ci și calitativă”, a subliniat Escrivá . De exemplu, „are un impact deosebit asupra tipurilor de gospodării care au avut cele mai mari vulnerabilități: gospodăriile cu copii și părinții singuri”. Astfel, el a explicat că Venitul Minim Vital a ajuns la peste jumătate de milion de copii și, de asemenea, la peste 34.00 gospodării monoparentale, majoritatea conduse de femei. La rândul său, suplimentul de ajutor pentru copii, care asigură un ajutor lunar de 100, 34 Y 33 euro pe copil pe lună, în funcție de vârsta acestuia, ajunge deja la mai mult de 230.000 gospodării.

În În plus, ministrul a subliniat că „nu am încetat niciodată să introducem îmbunătățiri în Venitul Minim Vital pentru a ajunge la toate gospodăriile care au nevoie de el”. În acest sens, el a evidențiat lansarea în urmă cu câteva luni a registrului mediatorilor, care permite entităților din sectorul terț să certifice situații de vulnerabilitate în gospodăriile gospodăriilor, realizând anchete pentru a afla realitatea potențialilor beneficiari ai prestației sau punerea în funcțiune a 20 itinerarii de incluziune în colaborare cu diferite administrații publice și entități din sectorul terț.

În timpul discursului său la Forumul Noua Economie, Escrivá a pus, de asemenea, în valoare „comportamentul pozitiv al ocupării forței de muncă în acest an, cu o lună iunie care se dovedește a fi deosebit de dinamică”. Ministrul a explicat că „dinamismul angajării în acest al doilea trimestru ne surprinde pozitiv”, astfel încât semestrul s-ar putea încheia cu crearea unor 300. locuri de munca. În plus, el a subliniat că această creștere a ocupării forței de muncă este deosebit de intensă în unele sectoare cu valoare adăugată mare, precum sănătatea, activitățile științifice sau tehnologia informației și a subliniat „efectele pozitive pe care reforma muncii le are asupra îmbunătățirii calității ocupării forței de muncă” . Ministrul Incluziunii a mai subliniat importanța „oferirii de certitudine pensionarilor, garantându-le puterea de cumpărare, mai ales într-un moment de volatilitate a prețurilor ca actualul unu. Escrivá a reamintit că reevaluarea pensiilor cu IPC a fost o recomandare a Pactului de la Toledo aprobată practic în unanimitate în Congresul Deputaților în urmă cu câteva luni și a indicat că deficitul asigurărilor sociale continuă să scadă datorită evoluției pozitive a veniturilor, care va permite închiderea acestui an cu un deficit de 0,5% din PIB, „apropiindu-se de obiectivul echilibrului bugetar”.Tabelul beneficiarilor prestației de venit minim vital. The Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, José Luis Escrivá, în timpul discursului său la Forumul Noua Economie Mai multe informații Site-ul cu venit minim sau Vital Guvernul aprobă Venitul Minim Vital ( /20/ ) Etichete: Sărăcia copiilor // 130622 Sursa: Guvernul Spaniei – Escrivá: „În săptămânile următoare vom aproba două măsuri majore pentru completarea Venitului Minim Vital: sigiliul social și stimulentul pentru angajare. „