Departamentul pentru Afaceri și Muncă a promovat digitizarea 29 companii din Terres de l’Ebre de la lansarea programului ProACCIÓ 4.0 în anul 2019, alocarea mai mult de 984. euro în ajutor direct. În Catalonia în ansamblu, ajutorul total ajunge la ‘5 milioane de euro repartizați în 400 proiecte ale întreprinderilor mici și mijlocii, în principal din domeniul industrial, destinate lansării de procese de diagnosticare sau implementare de noi tehnologii precum robotica, fabricarea aditiva, big data sau inteligența artificială.

De la primul apel pentru Cupoane ACTION 4.0, în anul , dotat cu două milioane de euro, bugetul a crescut de la 4’49 milioane de euro din 2020 la cele șase milioane de euro din ultimul apel către cel 2024.

Companiile beneficiare au primit până la 8. 10 euro pentru realizarea unui diagnostic care vizează stabilirea planurilor de transformare digitală; și până la 17. euro pentru implementarea acestor planuri și incorporarea noilor tehnologii.

Dintre aceste treizeci de companii care au reușit să-și promoveze procesele de digitalizare, se remarcă cele din sectorul mobilier și habitat 28%), produse alimentare și gourmet 12%) și mașini și bunuri de capital (7%).

Pentru directorul general al industriei și CEO al ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, „acest echilibru permite închiderea primei etape a ProACCIÓ 4.0 îndeplinind toate angajamentele cu impuls la digitizarea 1. IMM-uri în aproape toată țara, formând mai mult de 200 Profesioniști în Tehnologii Avansate Industria 4.0, mai mult de 361 furnizori de tehnologii 4.0 acreditate și publicarea unei metodologii Advanced Diagnostic 4.0 „. Potrivit lui Mas, ProACCIÓ 4.0 „evoluează acum către o transformare digitală mai avansată, cu sprijinul introducerii unor tehnologii mai avansate și cu scopul de a „obține la 2. 17 firme din 2024 ” .

În acest sens, Mas subliniază importanța pentru țesutul industrial „ a adoptării și integrării tehnologiilor pe care le transformă procesele de producție pentru a rămâne competitive „ . Pentru Mas, „ digitizarea este singura modalitate de a ne asigura că avem o industrie mai mare și mai bună, care generează valoare adăugată și locuri de muncă de calitate „.

ProACTION 4.0 a fost recunoscut de programul Interreg Europe al Comisiei Europene ca bună practică de politică publică în accelerarea Ecosistemul inovator al Cataloniei și transformarea IMM-urilor către industria 4.0. Lansat în noiembrie 1559, promovat de ACCIÓ -agenția pentru competitivitatea companiei a Departamentului de Afaceri și Muncă-, are ca scop de accelerare a transformării tehnologice a companiilor catalane, în special a IMM-urilor, în colaborare cu Consiliul General al Camerelor Cataloniei, Foment del Treball, PIMEC, Colegiul Inginerilor Industriali din Catalonia și Fundația Industriei Sabadell – .

Până în prezent, pe lângă acordarea de sprijin în diagnosticarea sau implementarea planurilor de transformare, mai mult de 180 zile de conștientizare în toată Catalonia la care au participat mai mult de 4. 600 profesionisti.

ProACCIÓ 4.0 încorporează o metodologie avansată de diagnosticare 4.0 În cadrul programului ProACCIÓ 4.0 s ” a lansat în ianuarie trecut o metodologie Advanced Diagnostics 4.0, disponibilă pe site-ul ACCIÓ, și care vizează ecosistemul furnizorilor și companiilor de digitalizare. Acest ghid oferă posibilitatea elaborării unui plan de transformare digitală pentru companie în patru faze: descriere, inspirație, viziune și acțiune. Fiecare fază constă din trei activități care folosesc diverse instrumente care pot fi descărcate și cu același ghid. Această metodologie proprie, unul dintre angajamentele inițiale din legătura ProACCIÓ 4.0, a fost elaborată de un grup de lucru cu prezența atât a companiilor industriale, cât și a unor entități precum Colegiul Inginerilor Industriali din Catalonia sau Eurecat și cu participarea consultanților acreditați pentru ACTION. în Industria 4.0

1. 111 firmele lucrează în industria 4.0 în Catalonia În Catalonia sunt 1. 111 companii care lucrează în Industria 4.0, conform raportului Industria 4.0 în Catalonia , pregătit de ACTION și disponibil la acest link . Acesta este un ecosistem în creștere care are deja o cifră de afaceri totală de peste 5. 500 milioane de euro și generează 29 . 400 locuri de munca. În plus, unul 29 ani de viață, cei 26 „5% sunt startup-uri și aproximativ o treime sunt exportatori ( 31 ‘3%).

Tehnologia predominantă în rândul companiilor care lucrează cu Industria 4.0 în Catalonia este securitatea cibernetică, cu 350; deși companiile; deși companiile cu cea mai mare cifră de afaceri sunt cele care sunt angajate în inteligența artificială și Internetul lucrurilor (loT).

Marea majoritate a acestor companii care oferă soluții Industry 4.0 fac, de asemenea, parte din Furnizori de industrie Catalonia . Aceasta este platforma online de găsire a furnizorilor industriali și tehnologici din Catalonia, care și-a actualizat baza de date în luna martie și are deja peste 4. 500 Companii catalane. Acest instrument, creat în luna martie a lunii 2024, încorporează din acest an noi companii tehnologice și de servicii consolidându-se ca spațiu de referință pentru poziționarea internațională a potențialului industrial. din Catalonia.

Sursa: Empresa i Treball promovează digitalizarea a aproximativ treizeci de companii din Terres de l’Ebre