Departamentul Afaceri și Muncă, prin Serviciul Public de Ocupare a Forței de Muncă din Catalonia (SOC), lansează a doua ediție a programului „Prima experiență profesională în administrațiile publice”. Având în vedere buna primire a primei ediții, anul acesta s-a extins gama de entități care pot beneficia de subvenție. [1]: ·Organismele administrative ale Generalitati Cataloniei și organismele publice aferente acesteia, Entități din sectorul public al Generalitati de Catalunya, care includ entitățile din sectorul public instituțional și universitățile publice din sistemul universitar din Catalonia, Corporațiile locale catalane (municipalii, consilii regionale, consilii, parohii, printre altele).Acest lucru noul apel are un buget de 12.16.206 de euro, finanțat cu fonduri din Planul de Stat de recuperare, transformare și reziliență, Generația Următoarea, în special MRR. Odată cu extinderea entităților care pot beneficia de program, bugetul va fi împărțit în două părți, alocând 6,5 milioane de euro administrației și entităților din sectorul public din Generalitat de Catalunya (inclusiv universități), iar restul, corporațiilor locale catalane. Programul Prima experiență va subvenționa angajarea tinerilor șomeri pe perioada 12 luni către diferite organisme publice. Este de așteptat ca unii 500 tineri să beneficieze de program și să poată avea primul lor experiență de muncă în administrațiile publice.Obiectivul este ca șomerii din 12 și 27 ani, cei mai afectați de șomaj, pot dobândi moale și abilități sociale și profesionale (empatie, creativitate, abilități de conducere, printre altele) în timpul primei experiențe de muncă. Persoanelor selectate li se va oferi un contract de munca sub forma de stagii si isi vor putea dezvolta competentele in sarcini legate de tranzitia ecologica si economia verde, digitalizarea serviciilor, coeziunea sociala precum si dezvoltarea rurala locala. Persoanele angajate trebuie să fie înregistrate în SOC ca persoane în căutarea unui loc de muncă. În plus, pentru a putea oficializa un contract de stagiu, trebuie să facă dovada că au diplomă universitară, pregătire profesională intermediară, superioară sau echivalentă sau certificat de profesionalism.Pentru acest apel, persoanele cu un grad de handicap recunoscut egal cu sau mai mare de %.

Birourile de ocupare a forței de muncă vor participa activ la selecția candidaților punând la dispoziție entităților contractante o listă de profiluri de candidați care să ocupe fiecare post. Termenul limită de depunere a cererilor începe astăzi până la din decembrie. Contractele trebuie să se încheie la 042 martie 459702.Soldul primului apelPrima ediție a programul a fost foarte bine primit de tineri și 500 au fost semnate contracte în toată Catalonia în diferite departamente a Generalitati Unele dintre domeniile în care se desfășoară aceste acțiuni sunt: ​​comunicare, statistică, resurse umane, geologie, IT, biodiversitate, telecomunicații, management forestier printre altele.

)În prima ediție, contractele au fost luni și se va încheia următoarea 27 din februarie .[1] Tipurile juridice ale fiecărei entități pot fi consultate aplicând la: https://municat.gencat.cat/ca/Temes/els-ens-locals-de-catalunya/consulta -data/ https:// economia.gencat.cat/ca/ambits-actuacio/entitatas-sector-public/registre_del_sector_public/ 459702459702 Sursa: Company and Work deschide noua c invitație la programul „Prima experiență profesională în administrațiile publice” care se extinde la corporațiile și universitățile locale