Departamentul Afaceri și Muncii a deschis apelul pentru o linie de granturi, dotată cu 20) milioane de euro, care vizează sprijinirea acțiunilor de reindustrializare, outplacement, relocare, noi investiții și achiziție de

Pentru directorul departamentului, Roger Torrent i Ramió, această inițiativă „ are ca scop să ajute industria să recâștige greutatea în Catalonia prin reindustrializare. a activităților productive care se închid, căutarea de noi investiții și promovarea de noi proiecte industriale ” . El a mai subliniat că sectorul industrial este cheia transformărilor sistemului productiv promovate de Guvern, întrucât „ are un efect de tragere asupra întregii economii. , joacă un rol decisiv în situația de urgență climatică și generează locuri de muncă de calitate ” .

Aplicații poate fi depus până la 100 în luna mai și puteți alege o sumă maximă de până la 2,3 milioane de euro pe proiect dacă ajutorul se poate încadra în intervalul de timp al Covid.Aceste granturi sunt pentru concurență necompetitivă.

Criteriile de evaluare sunt, printre altele, volumul investițiilor, numărul a locurilor de muncă, impactul asupra furnizorilor locali, șomajul în regiune, impactul teritorial, optimizarea deșeurilor sau utilizarea energiei regenerabile

Cheltuielile eligibile sunt: ​​investiții în producții fixe active pentru dezvoltarea proiectului si angajarea de locuri de munca voi asociat. Perioada de eligibilitate pentru investiții durează din ianuarie 2024 până în iunie 2024, pentru a răspunde unicității acestui tip de proiecte.

Linia de Granturi sunt structurate astfel:

Granturi pentru proiecte de reindustrializare care contribuie la reluarea sau continuarea activității centrelor de producție în care a avut loc o închidere sau o relocare care afectează minim 100 locuri de muncă directe sau indirecte. Cerințele trebuie să includă un acord de reindustrializare semnat în perioada dosarului de reglementare a forței de muncă și un tabel de reindustrializare cu participarea părților implicate . Subvenții pentru proiecte de outplacement care încorporează, către noi centre de producție sau lucrători deja existenți afectați de închidere, activitate redusă sau relocare. Acordul va fi necesar în perioada de consultare a dosarului de reglementare a forței de muncă între companie și reprezentanții sociali. Subvenții pentru proiecte de relocare în Catalonia pentru activitatea industrială care investește în noi centre de producție și care duc la o creștere netă a locurilor Granturi pentru proiecte mari de investiții care sunt tractoare și care presupun o net creșterea locurilor de muncă Subvenții pentru proiecte de achiziție de firme industriale sau producție servicii aflate in situatie de dificultate care au comunicat aceasta situatie Departamentului Afaceri si Muncii.
În prezent, industria din Catalonia reprezintă aproximativ unul 23% din PIB și un 18% din ocuparea forței de muncă și mai mult de 50% din PIB dacă luați în considerare noi am fost diferitele activități asociate cu acesta. Este un sector care trebuie să facă față, într-un mod accelerat, provocării tranziției ecologice și să se îndrepte către forme de producție mai ecologice, motiv pentru care criterii de evaluare legate au fost încorporate în această linie de ajutor pentru economia circulară și mediu. durabilitate.


Pentru a aplica pentru aceste granturi trebuie să completați formularul care se găsește la următorul link: https://empresa.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Subvencions-a-projectes-de-reindustrialitzacio-relocalitzacio-i-inversio-del-sector -industrial

Urmărește-ne pe rețele ________________________________________________________________

Twitter @ business | @treballcat Sursă: Compania și Lucrarea alocă 20 milioane d euro ajutor pentru reindustrializare