Pe data de 20 decembrie la C.E.I.P Antonio de Nebrija din Alcala de Henares a avut loc serbarea copiilor, din cadrul Proiectului educațional „Sărbătorile de iarnă oglindite în obiceiuri și tradiții”.

Acest proiect se află la a doua ediție și a primit aprecierea echipei directive, dar și a părinților copiilor.

Serbarea a fost susținută de copiii înscriși la cursul de Limbă, cultură și civilizație românească din C.E.I.P Antonio de Nebrija și Colegiul Cervantes, localitatea Alcala de Henares.

Cu acest prilej, au fost rostite poezii, au interpretat un mini-concert de colinde tradiționale românești, dar au și urat și sorcovit potrivit datinei strămoșești.

De față la acest eveniment au fost prezenți și părinții copiilor, care de fiecare dată au participat cu interes și au sprijinit orice activitate extracurs, desfășurată pe parcursul întregului an școlar.

De asemenea, nu a lipsit nici Moș Crăciun, care glumeț și zâmbitor, i-a surprins pe copii cu vorbe foarte frumoase, dar și cu multe cadouri de la cel mai mic până la cel mai mare.

Bucuria copiilor a fost imensă, plină de candoare și gingășie, întrucât ei sunt păstrătorii și continuatorii patrimoniului nostru românesc oglindit în obiceiuri și tradiții strămoșești.

(Mihaela Gutiérrez – profesor LCCR)