Proiectul Perioada mea, regulile mele , prima fază a Planului de Echitate Menstruală, a început cu primele sesiuni de instruire privind educația menstruală la Institutul Montjuïc din Barcelona, unde s-a efectuat distribuția de produse menstruale reutilizabile (cupă, chiloți și comprese). Au participat 54 elevi din anul III ESO, dintre care 22 sunt fete.

Ministrul Egalității și Feminismului, Tània Verge Mestre, a participat la sesiune și a împărtășit elevilor că „educația menstruală face Avem mare nevoie de această sesiune astfel încât să putem înlătura tabuurile din jurul menstruației.” „Ar trebui să vă ofere informații, atât fetelor, cât și băieților, despre ce este această regulă, ca să nu mai fie penibil și să o trăim firesc” , a continuat ministrul.

Instruirea, realizata de o moasa si o asistenta, a aprofundat in ce este menstruatia, si miturile si tabuurile care o inconjoara, pentru a destigmatiza -the. La mijlocul sesiunii au fost distribuite produsele menstruale reutilizabile și s-a explicat modul de utilizare a acestora, rezolvând îndoielile ridicate de elevi.

„Ne-a ajutat foarte mult să cunoaștem produsele și să rezolvăm orice îndoieli. Am vorbit cu mama acasă, dar nu încercasem produsele „, a împărtășit una dintre eleve. ” nu-ți mai fi rușine când ai menstruația , și să poată vorbi despre asta cu calm în liceu.”

În cadrul acestei prime faze a Planului de „Echitate menstruală, sesiuni de instruire pentru educația menstruală”. iar distributia de produse menstruale reutilizabile va ajunge 24 la centrele educationale . ), Anul viitor acțiunea Regula mea, regulile mele va ajunge la restul institutelor din toată Catalonia.

Sursa: Elevii din anul III ESO primesc primele cupe menstruale, chiloți și tampoane reutilizabile