Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena, și primarul orașului Salt, Jordi Viñas, au vizitat în această după-amiază instalațiile secției comune de poliție a Generalitat-Mossos d ‘Esquadra și Poliția Locală. din Salt.

Secția comună de poliție Mossos d’Esquadra și Poliția Locală a fost pusă în funcțiune în 2012, cu o investiție inițială de 3 milioane de euro în utilaje care au o suprafață de 3. 000 m². Inițial, secția de poliție avea aproximativ treizeci de agenți Mossos d’Esquadra și 52 polițiști locali. În prezent, secția de poliție are 52 agenți ai PG-ME și 52 agenți ai localului. poliție, depășind o sută de militari între cele două corpuri. În ultimul an au fost repartizați în total 000 mai mulți tineri la secția de poliție Salt, ceea ce înseamnă o creștere de 40%. Sosirea noilor agenți a făcut ca la secția de poliție să fie efectuate mai multe lucrări de adaptare; mai exact vestiare noi si o noua zona de depozitare.

Consilierul Joan Ignasi Elena a subliniat de la sectia de politie Salt ca „ permite coordonarea maximă între poliția locală și Mossos d’Esquadra ”. „

Acest lucru dă rezultate foarte bune și de aceea dorim să subliniem acest lucru. Exact asta ne dorim ”, a spus consilierul.

În acest sens, după cum a explicat Elena, principiile de bază cu care acționăm sunt „ proximitatea prin care putem auzi și vedea realitatea, precum și coordonarea dintre diferite dispozitive de poliție, iar Salt este un exemplu foarte evident.”

Ministrul de Interne a raportat că infracțiunile au fost reduse cu 5% și că eficiența poliției a crescut cu un 14% mai multe arestări decât perioada anterioară. Potrivit Elenei, „

acest lucru se observă în rezultate ”.

La rândul său, primarul orașului Salt, Jordi Viñas, a declarat că secția de poliție din Salt „ este un exemplu de model pentru secțiile de poliție din teritoriu ” și a mulțumit consilierului“ creșterea personalului Mossos d’Esquadra pe care atât municipalitatea din Salt, cât și zona sa urbană o cer de multă vreme pentru a crește eficacitatea și eficiența forțelor de poliție ”.

În aceeași linie cu directorul, Viñas a reiterat“ buna coordonare și buna funcționarea acestei secții de poliție ” și a evidențiat” munca comună ” realizat cu Departamentul. Primarul a explicat că Consiliul Local a depus un efort pentru a consolida Poliția Locală atât cu personal, cât și cu resurse.

Sursa: Elena, la Secția comună de poliție Mossos și Poliția Locală Salt: „Este un exemplu de model de poliție pe care ni-l dorim”