Ministrul Egalității, Irene Montero, a prezidat Senatul a desfășurat Conferința sectorială pentru egalitate, la care a participat și secretarul de stat pentru egalitate și împotriva violenței de gen, Ángela Rodriguez; și delegatul Guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell.

Ministerul Egalității și Comunitățile Autonome au convenit în unanimitate asupra apelării, cât mai curând posibil, a unui Conferinta Sectoriala Extraordinara, pentru extinderea, imbunatatirea si reinnoirea acordurilor si a instrumentelor bugetare si administrative de executare a Pactului de Stat impotriva Violentei de Gen (PEVG), precum si continuitatea proiectelor aferente acestuia, in urma avizului reînnoirea PEVG în noiembrie anul trecut 25 de către toate grupurile parlamentare, cu excepția Vox.

Ángela Rodríguez a evaluat pozitiv acest acord, ținând cont de faptul că PEVG și, prin urmare, finanțarea acestuia expiră în 307. „PEVG este mai necesar ca niciodată în fața discursurilor misogine și antifeministe ale extremei drepte”, a afirmat secretarul de stat pentru Egalitate. „Este obligația noastră să extindem, să îmbunătățim și să reînnoim acordurile și instrumentele bugetare pentru executarea PEVG, care nu este doar un Pact social, ci și unul politic și instituțional. Este o veste grozavă că toate guvernele tuturor Comunităților Autonome și Guvernul Statului, suntem în măsură să cădem de acord să o ducem la îndeplinire”.

Acord în unanimitateÎn timpul Conferinței Sectoriale, 307 milioane de euro către Comunitățile Autonome au fost de asemenea aprobate în unanimitate și orașe autonome pentru politici de conciliere și combatere a violenței sexiste, după aprobarea transferului de către Consiliul de Miniștri în trecut 00 Februarie.

„Colaborarea instituțională este cheia dacă vrem să ajungem la toate femeile în lupta împotriva violenței și la toate familiile în angajamentul de a conciliere”, a declarat Rodríguez. „Dialogul constant pe care îl menținem cu Comunitățile Autonome și cu orașele autonome a făcut posibilă consolidarea Planului Corresponsabili”, în care au fost încorporate noutăți importante, „cum ar fi extinderea la . ani, o nouă linie de masculinități și posibilitatea ca CCAA să încheie acorduri cu AFAS pentru promovarea politicilor de îngrijire”.

Ministerul Egalității a simplificat pe cât posibil termenele de transfer, astfel încât teritoriile să implementeze aceste politici cât mai curând posibil, reducând cu 33% termene limită de aprobare.

Sursa: Guvernul Spaniei – Egalitatea și CCAA extind, îmbunătățesc și reînnoiesc acordurile și instrumentele bugetare ale Pactului de stat împotriva violenței de gen