Într-o întâlnire cu reprezentanții Comunităților Autonome și ai orașelor autonome în Grupul de Lucru al Pactului de Stat împotriva Violenței de Gen, Secretarul de Stat pentru Egalitate și Împotriva Violenței de Gen, Ángela Rodríguez, și delegatul Guvernului împotriva Violenței de Gen, Victoria Rosell , au comunicat repartizarea fondurilor care vor fi transferate în aceste teritorii și că în acest 2023 vor avea 42 de milioane în plus pentru prevenirea și lupta împotriva violenței sexiste.

„Anul acesta bugetul împotriva machismului atinge o cifră istorică, din acest motiv, continuăm să lucrăm cu Comunitățile Autonome din Grupul de Lucru al Pactului de Stat pentru ca resursele să ajungă în toate teritoriile și toate femeile”, a spus secretarul Condiției.

Aproape 500 de milioane de euro destinate CCAACreșterea cu 35,8% a acestei repartizări de fonduri înseamnă că din 2020 până în 2023, Ministerul Egalității a virat în această legislatură aproape 500 de milioane de euro către CCAA-urilor pentru combaterea violenței sexiste. În timp ce în 2020 au fost alocate 109,5 milioane de euro; în 2021 bugetul a crescut la 113 milioane; în 2022 la peste 117 și în 2023 la peste 160 de milioane. Pentru repartizarea acestor fonduri și transferul către CCAA și orașe autonome, s-au menținut aceleași criterii și procente de distribuție ca și în 2022.

Repartizarea acestor peste 160 de milioane alocate Comunităților Autonome în 2023 este împărțită în cinci linii de acțiune: Pactul de Stat împotriva Violenței de Gen, asistență socială cuprinzătoare pentru victime și minori, planuri personalizate, programe de combatere a agresiunilor sexuale și formare în centre pentru minori, fondul cu cel mai mare buget fiind cel al Pactului de Stat împotriva Violenței de Gen cu 140,2 milioane de euro. Bugetul rămas este împărțit în 9,5 milioane pentru programe de combatere a agresiunilor sexuale; 8,5 milioane pentru asistență socială cuprinzătoare pentru victime și minori; un milion pentru planuri personalizate și 0,8 milioane pentru formare în centre pentru minori.

Secretarul de stat pentru egalitate și împotriva violenței de gen, Ángela Rodríguez, și delegatul guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell.

Etichete: violența de gen Egalitatea Sursa: Guvernul Spaniei – Egalitatea propune comunităților autonome majorarea bugetului pentru lupta împotriva violenței sexiste cu 35,8%