Ministerul Egalității prezintă campania pentru 8M, Internațional Ziua Femeilor. Sloganul ales anul acesta este „În Spania îi spunem egalitate”, inspirat de una dintre melodiile Rigobertei Bandini, cu care vor să facă apel la feminism ca ceva care face viața mai bună pentru majoritatea populației.

Feminismul este așadar nu doar un mod de a relaționa sau de a fi în lume, ci și un proiect de țară, un mod de a înțelege Statul.Secretarul de stat pentru egalitate și împotriva violenței de gen, Ángela Rodríguez; și directorul Institutului Femeii, Toni Morillas, au apărut în această dimineață în fața presei pentru a prezenta campania Ministerului Egalității pentru 8M, Ziua Internațională a Femeii.

„Feminismul este deja în derulare, iar pentru ca el să crească trebuie să fie pentru toată lumea”, a punctat secretarul de stat în timpul apariției sale. „Vrem ca acest 8M să servească la identificarea a ceea ce este deja feminist și să servească la avansare”. Este vorba, a explicat Rodríguez, să vedem ce este feminismul în jurul nostru care ne face viața mai bună „și să o facem din convingerea că feminismul ne face mai bune ca țară.”

„În Spania o numim egalitate” este una dintre numeroasele modalități de a arăta Spaniei ceea ce este deja: o țară feministă. Pentru Rodríguez, este de bun simț „să dorim o țară în care să existe egalitate între femei și bărbați”. Așa cum este de bun simț să „lupți împotriva tuturor formelor de discriminare bazate pe gen, orientare sexuală, etnie sau orice altă circumstanță”, precum și să îți dorești o viață „în care să poți lucra cu demnitate în timp ce ai grijă de cei dragi și ai grijă de tine sau de tine”.

Spot și cântecCampania va prezenta un spot realizat de agenția Ogilvy și regizat de Irene Moray, cu o adaptare după cântecul Rigobertei Bandini, „In Spain we call it solitude”, interpretat de Carlotta Cosials, una dintre membri. din grupul Hinds; și produs de Vicente Carrasco (Zip Zap).

După cum a explicat directorul Institutului Femeii în prezentare: „Am vrut să reprezentăm la fața locului aceștia situații cotidiene, pe care deja le-am interiorizat și fac parte din viața noastră”. „Un tată care dansează cu fiul său, femei sportive care ocupă conversația țării într-un mod absolut normalizat, că un bărbat se bucură de grija fiicei sau fiului său pentru că la noi deja există permise egale și netransmisibile”, toate acestea că iese la fața locului, a afirmat Morillas, „trage o serie întreagă de victorii pentru feminism care au realizat nu numai că femeile trăiesc mai bine, ci și ca toți oamenii să trăiască mai bine.”

În cadrul campaniei vor fi și diverse spoturi radio, precum și reclame în presa scrisă și digitală și publicitate în aer liber. În rețelele sociale, campania va include imagini de fundal descărcabile, precum și diverse gif-uri, filtre pentru Instagram și o listă de melodii pe Spotify.

Act instituțional organizat de Ministerul Egalității cu ocazia 8M va avea loc luni viitoare, 7 martie, la Círculo de Bellas Artes și va fi transmis în direct.

Mai multe informații Videoclipul campaniei: În Spania sunăm este egalitatea Sursa: Guvernul Spaniei – Egalitatea prezintă campania „În Spania o numim egalitate” cu ocazia 8M, Ziua Internațională a Femeii