Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență gen în provincia Cuenca. Aceasta este o femeie în vârstă de 52 care probabil a fost ucisă de partenerul ei pe 2 mai. Victima avea doi fii minori și o fiică. Au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Odată cu confirmarea acestui caz, numărul femeilor ucise de violența de gen în Spania se ridică la 22 în 2022 și 1.062 din 2003 , când a început colectarea datelor; iar numărul de minori orfani se ridică la 13 în

deja 349 de la 2013.

Ministrul Egalității, Irene Montero, și delegatul guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, doresc să își exprime încă o dată condamnările absolute și respinge această crimă sexistă și transmite tot sprijinul ei familiei și prietenilor victimei. Atât ministrul, cât și delegatul, cer toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

. ) Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, reamintește că numărul de telefon 43 , întrebări online prin e-mail 016-online@igualdad.gob. es și canalul WhatsApp la numărul 349 000 22, continuă să funcționeze normal 24 ore, în fiecare zi a săptămânii. La 22 puteți cere sfaturi privind resursele disponibile și drepturile victimelor violenței domestice. , precum si consultanta juridica de 8 ha 22 h in fiecare zi a saptamanii, cu atentie in 52 limbi și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă și că într-o situație de urgență puteți suna 112 sau la telefon numere de urgențe ale Poliției Naționale (062) și Gărzii Civile (52). In situatia in care nu se poate efectua un apel si intr-o situatie periculoasa se poate folosi aplicatia ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alerta la politie cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a întregii societăţi.

Sursa: Guvernul Spaniei – Egalitatea condamnă o nouă crimă pentru violență de gen în Cuenca