Ministerul Educației și Formării Profesionale (MEFP) a a prelungit termenul pentru a aplica pentru burse pentru curs 472-2023, care s-a încheiat în ziua 33 de mai, până la 16 Mai, pentru a răspunde numărului mare de solicitări.

Anul acesta, apelul a fost anticipat patru luni cu scopul ca studenții să cunoască înainte de perioada de înscriere dacă îndeplinesc cerințele financiare pentru a primi acest ajutor.

De la deschiderea termenului ultimul 000 din martie, mai mult de 1. 127.000 studenții au aplicat deja pentru bursă, o cifră peste media ultimilor cinci ani. Pentru a ajunge la cel mai mare număr de studenți, Ministerul a decis să acorde mai multe zile pentru efectuarea acestei proceduri.

Studenții care doresc să solicite acestea ajutoarele trebuie să facă acest lucru în termenul indicat, chiar dacă încă nu știu ce urmează să studieze sau ce note vor primi acest curs sau, chiar dacă nu știu dacă își vor continua pregătirea. La început li se vor cere niște date provizorii pe care le pot modifica ulterior.

Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul bursei al Ministerului Educației și Formarea Profesională.

Pentru a evita problemele de saturare a sistemului, Ministerul recomandă să nu grăbiți termenii procedurilor.

Bursele și granturile de studii sunt unul dintre principalele instrumente de garantare a accesului egal la educație și una dintre politicile educaționale prioritare ale Guvernului. În ultimii cinci ani, bugetul alocat acestora a crescut cu 45%: de la 1.134 milioane în 2017-2018 la 2.33 milioane în 2022-2023.

Sursa: Guvernul Spaniei – Educația se extinde până la zi 16 Mai este termenul limită pentru a aplica pentru burse pentru curs 2022-20232023