Departamentul Educației a anunțat integrarea Col·legio Sant Josep de Sant Hilari Sacalm în rețeaua publică anul viitor Centrul, până acum, era organizat și deținut de asociația de părinți. Consilierul Josep Gonzàlez-Cambray l-a vizitat în această dimineață, unde s-a întâlnit cu proprietarul, conducerea și comunitatea educațională.

Șeful Educației a sărbătorit că acesta va fi răspunsul la o cerere din partea comunității educaționale: „Orașul celor sute de fântâni va avea de anul viitor peste o mie de locuri publice. Continuăm să ne îndreptăm spre un sistem de învățământ cu mai multe locuri publice în fiecare zi: niciodată până acum nu am avut un raport atât de mic dintre elevi și profesori, nici atât de mulți profesori și cadre didactice în sistemul de învățământ” .

Școala în prezent predă 203 elevi și începând de anul viitor va menține o ofertă de la I3 până la 4 ESO, deci va fi liceu . Centrul este situat în centrul orașului Selvatana, care are o altă școală primară și un liceu public, așa că anul viitor preînscrierea Sant Hilari Sacalm va avea doar o ofertă publică.

Cea a Col·legi Sant Josep va fi a paisprezecea integrare în rețeaua publică anunțată de la publicarea Decretului Lege /2019, care reglementează această întrebare, iar primul în regiunile Girona. În plus, este a șasea din legislatură și a treia care va fi făcută publică în luna noiembrie, după cele ale Școlii Joviat din Manresa și ale Școlii Sant Felip Neri din Barcelona. În total, oferta educațională publică a crescut cu aproape 7. 000 locuri în această perioadă.

11 noiembrie din 2019

Sursa: Educația integrează Colegiul Sant Josep de Sant Hilari Sacalm în rețeaua publică