Departamentul Educației integrează Academet Cultura de l’Hospitalet de Llobregat în rețeaua publică, care încetează să mai fie centrul de proprietate concertată pentru anul școlar următor. Acest lucru a fost anunțat în această după-amiază, la o întâlnire între Educație, proprietarul centrului și Consiliul Municipal Hospitalet de Llobregat.

În acest fel, se dă un răspuns la necesitatea de şcolarizarea în locuri publice din raionul Torrassa. Încă de la început, Departamentul a lucrat cu toate opțiunile pentru a găsi o cale de ieșire din nevoile cartierului. Din acest motiv, în ultimele săptămâni au avut loc întâlniri și discuții pentru a duce la bun sfârșit acordul ajuns astăzi, iar familiile au fost vorbite și însoțite în timpul procesului de preînregistrare.

Departamentul Educației și Consiliul Municipal Hospitalet de Llobregat termină de definirea diferitelor locații posibile pentru centru, iar majoritatea elevilor vor merge la școală anul viitor în modulele care ocupă în prezent Școala Ernest Lluch, care va să fie mutat în noua clădire.

Pe locul unde se află acum modulele – odată ce Consiliul Municipiului Hospitalet adaptează „Urbanismul Municipal (POUM) pentru a putea construi un centru de învățământ mai mare decât cel permis în prezent-, Departamentul are în vedere construirea unui centru de mare capacitate pentru a răspunde nevoilor de școlarizare ale Turnului.

Odată cu integrarea în proprietatea publică, Învățământul va menține personalul didactic cu contract fix al centrului și de asemenea coeziunea de și toți studenții săi și comunitatea sa educațională. Noul institut școlar va avea o nouă conducere și o nouă echipă de conducere, oficiali ai Departamentului Educației.

Mai 2022 Sursa: Educația integrală în public rețeaua Academiei de Cultură Hospitalet de Llobregat