Autorităţile din Huelva l-au reţinut deja pe J.M.G.G, omul de afaceri care dorea să selecţioneze 2000 de muncitori pentru Dubai, contra unor salarii fabuloase. Oferta de 600 de dolari americani pe zi a atras atenţia întregii opinii publice spaniole şi, încă din primele zile, s-au găsit sute de candidaţi dornici să scape de criza din Spania.

În urma publicităţii făcute de presupusul angajator, autorităţile au demarat o serie de investigaţii şi l-au arestat pe acesta, despre care aveau mai multe informaţii despre operaţiuni similare comise în trecut.
Reprezentantul Guvernului în Huelva, Manuel Bago, a precizat presei locale că falsul angajator dorea să le ceară ulterior diverse sume de bani celor care doreau să meargă în Dubai să lucreze pentru presupuse sume care ajungeau la 600 de dolari pe zi. Persoana acuzată este un om de afaceri din Huelva, în vârstă de 46 de ani, care are antecedente şi acum este cercetat în stare de libertate pentru presupuse delicte comise împotriva drepturilor muncitorilor şi înşelăciune în grad de tentativă.

Ambasada Spaniei din Dubai a precizat ulterior că ofertele anunţate la Huelva sunt departe de a fi adevărate şi că „sunt de neimaginat în realitatea emiratului”.