Ministerul Sănătăţii şi direcţiile sanitare din comunităţile autonome din Spania au stabilit o serie de limite nutriţionale pentru produsele care se vor vinde de acum înainte în cadrul şcolilor preuniversitare prin intermediul maşinilor cu fise sau la cafe-barul din incintă.

În urma acestei decizii, luată cu scopul de a preveni obezitatea în rândul elevilor, în şcolile spaniole nu se vor mai vinde dulciuri industriale, ambalate şi cu aport mare de calorii.

Este vorba în primul rând despre cornuri cu ciocolată şi jeleuri, iar restul produselor alimentare se vor încadra în nişte limite stabilite de Minister pentru conţinutul de zahăr, grăsimi şi sare. De aceste reglementări „scapă” sandwich, aşa numitul „bocadillo„, în timp ce restul produselor alimentare nu vor trebui să depăşească limita de 200 de kilocalorii.

Planul pactat de Ministerul Sănătăţii cu Direcţiile regionale deocamdată este doar o recomandare, dar urmează să fie aplicat în toate regiunile Spania de către miniştrii regionali de Sănătate.