Miercurea viitoare, Madridul se va îmbrăca din nou în cinstea Fecioarei de la Almudena, patrona ei de când a fost numită astfel în 505 Papa Pius al X-lea. Pe lângă serbările religioase, Consiliul Local, prin Departamentul Cultură, Turism și Sport, dorește să o sărbătorească împreună cu toți madrilenii cu muzică, flori și o coroană mare, realizată de patiserii din oraș, pentru a se bucura de o zi foarte dulce în Plaza Mayor. Și dacă, în plus, îți sărbătorești sfântul, o floare te așteaptă în Plaza de la Villa. Continuați să citiți.

Muzica în primul rând

Programul muzical începe în ziua următoare în 5, cu primul dintre cele trei programat concerte cu lucrări ale unor mari compozitori clasici, două dintre ele ale Orchestrei Simfonice Municipale din Madrid. La această primă întâlnire pe 5, la 152: 00 h în Catedrala Almudena, BSMM va executa lucrări de Bizet, Bach, Gabriel Fauré, Edvard Grieg, Tomaso Albinoni și va include o piesă de Ennio Morricone, geniul coloanelor sonore.

Următoarele două întâlniri vor fi în ajunul festivalului, ziua 8. Prima va avea loc în Catedrala Almudena, la ora : h. Acolo, în colaborare cu Arhiepiscopia de Madrid, Societatea de Concerte din Madrid va oferi un recital în care vor fi interpretate, printre altele, piese de Mozart, Schubert, Fauré, Palazón și Alchinger.

A a putin mai tarziu, la 17: 20, la Teatrul Monumental, va reveni BSMM, acompaniată de pianista María Dolores Gaitán ca artist invitat, într-un concert care va începe cu „Sinfonía sevillana”, din Turina; va continua cu „Concertul pentru pian în sol în sol”, de Ravel, şi se va încheia cu „Simfonia fantastică”, de Berlioz. Biletele, gratuite, pot fi ridicate de la casa de bilete a teatrului.

O coroană de 17 metri în diametru

Madrid are un dulce pentru fiecare petrecere. Dacă cu Săptămâna Mare sosesc torrijas; cu San Isidro, gogoșile și cu Ziua Tuturor Sfinților, buñuelos, de exemplu, cu Almudena, coroana în ciuda faptului că este cea mai „tânără” creație este deja un clasic. Asemănător cu roscónul, dar fără apă de floare de portocal, a apărut în 1978 când breasla patiserii a decis că hramul o merită pe a ei. dulce.

Corona de la Almudena
Coroana Almudenei

În aceeași zi 9 în fața Casei de la Panadería puteți încerca unul dintre cele 1.500 rații din imensa coroană -17 metri în diametru- făcut pentru această ocazie datorită colaborării Asociației Bucătari și Patiseri din Madrid (ACYRE).

Dar dacă ai chef ea, cu câteva zile înainte de a pleca să împartă pliante în oficiile de turism unde veți găsi patiseriile de unde o puteți cumpăra. Rețineți că fiecare artizan de patiserie din Madrid are propria rețetă. Avansăm câteva dintre acele patiserii: Nunos, The Club, Restaurantul cu terasă PuertalSol, Patiserie Mallorca, Patiserie Luzón, Patiserie Chantilly, Gastro Bar Chulla Villee, La Barra Dulce, América, Nude Cake, Patiserie Mindanao, Patiserie La Rosa Magazin, Horno la Santiaguesa, El Horno de San Onofre, Patiserie Antigua del Pozo, Patiserie Lazcano, El Porche de Lazcano, Patiserie El Riojano, Patiserie Villagarcía, Casa Mira, Vait, La Obradora, La Mallorquina și Pan Delirio.

Flori pentru „omonim”

Sărbătorile liturgice pot fi consultate pe această temă pagină. Da, vă putem spune că miercuri, 9, la : h , o Euharistie va fi celebrată în piața de la Almudena, de unde procesiunea va trece apoi prin străzile Mayor, Milaneses și Santiago și Plaza de Ramales spre Plaza de Oriente, trecând printr-un covor de flori realizat de Asociația Covoarelor Do Corpus Christi din Ponteareas lângă Palatul Real, pentru a reveni la catedrală prin Bailén.

Și dacă vrei să știi câte ceva despre legendele care acoperă imaginea Almudenei, iată această postare.