Romania participa in cadrul PhotoEspana 2011, cu doua expozitii prezentate de Institutul Cultural Roman, la Sectiunea Oficiala si la Sectiunea OpenPHoto Cuenca.

In cadrul Sectiunii Oficiale, incepand din 2 de iunie, poate fi vizitata expozitia „Bucarest. Ciudad paradojica”, la Museo de la Ciudad (Principe de Vergara, 140), care va fi deschisa pana in 11 septembrie. Aceasta expozitie, propusa de Institutul Cultural Roman, Departamentul de Arte al Primariei Madrid si PhotoEspana, permite angajarea unui dialog asupra realitatilor Bucurestiului, oferind totodata spectatorului prilejul de a descoperi generatii diferite de artisti romani.
In cadrul Sectiunii OpenPHoto Cuenca, pe 10 de junio a fost inaugurata in Cuenca expozitia „La ultima trashumancia” a artistului Dragos Lumpan, la Fundacion Antonio Saura, Casa Zavala (Plaza San Nicolas, s/n), expozitie care incearca sa pastreze in memoria artistica si documentara reminiscente ale transhumantei, traditie pe cale de disparitie. Va ramane deschisa vizitatorilor pana in 24 iunie.