În această după-amiază, la Girona a avut loc comemorarea Zilei Mondiale a Poeziei. Auditoriul Josep Irla de la sediul Generalității din Girona a fost plin de oameni care ascultă poezie în mai multe limbi. Cititorii au citit Si puc , de Gabriel Ferrater, poetul ales de Institució de les Lletres Catalanes în anul în care se împlinesc centenarul nașterii sale și se împlinesc cincizeci de ani de la Evenimentul a început cu câteva cuvinte de bun venit din partea directorului Serviciilor Teritoriale de Cultură, Josep Calataiud, și a președintelui Friends of UNESCO din Girona, Dolors Reig. Elevii Clasei de Scriere au început să citească cu propriile poezii, anul acesta inspirate de cele ale lui Ferrater. Apoi, voluntari și cursanți de limbi străine și membri ai organizațiilor organizatoare și colaboratoare citesc poemul Dacă pot în 15 llengües diferents: català , castellà, gallec, francès, italià, anglès, alemany, ucraïnès, rus, romanès, urdú, xinès, esperanto, llatí i també en llengua de signes catalana.

Poezia a fost intercalată cu muzica Companiei Neus Mar: melodiile lui Neus Martínez, acompaniată la chitară de Emilio Rubio, și dansul Montse Canals, care au interpretat piese de Mireia Vives și Borja Penalba, de Toti Soler, Càstor López și Glòria Cruz și Lluís Llach

Ziua Mondială a Poeziei este sărbătorită în întreaga lume în 21 martie. Evenimentul de astăzi a fost organizat de Serviciile Teritoriale ale Departamentului de Cultură, de Prietenii UNESCO din Girona și de Programul de Voluntariat pentru Limbă al Centrului de Normalizare Lingvistică din Girona. Au participat și Clasa de Scriere a Primăriei Girona și Astrid 21, care a comemorat astăzi 21 în martie Ziua Mondială a Sindromului Down, iar Asociația Surzilor din Girona.

Sursa: Diversitate lingvistică, muzică și dans, protagoniști în Ziua Mondială a Poeziei de la Girona