Polițiști ai Generalitat-Mossos d’Esquadra din Zona Brigăzii Mobile și ai Regiunii de Poliție Metropolitana Barcelona (RPMB) sunt efectuarea unui dispozitiv de securitate publică în această seară pentru a preveni actele violente ale grupărilor extremiste ale Futbol Club Barcelona. Acest lucru se realizează după ce în ultimele meciuri de pe Camp Nou a fost depistată o creștere a acțiunilor violente întreprinse de aceste grupuri radicale împotriva suporterilor altor fani și împotriva poliției înșiși.

Mulțumesc la munca preventivă pe care echipele Brigăzii Mobile o desfășoară în timpul dispozitivelor de securitate în cadrul sărbătoririi diferitelor meciuri de fotbal de la Camp Nou, s-au putut evita episoadele care ar fi fost mai violente. , așa cum este interzis. arme și obiecte periculoase ascunse în vecinătatea Camp Nou au fost uneori localizate și intervenite, în momentele dinaintea începerii meciurilor.

Incidentele Cele mai proaste meciuri înregistrate în ultimele meciuri a avut loc ultima dată 10 în martie, în timpul meciului UEFA Europa League FCB-Galatasaray, în care atacuri nediscriminatorii cu arme interzise și obiecte contondente de către indivizi din grupuri radicale suporterilor adversari ai echipei adverse din vecinătatea și accesele stadionului.

Au avut loc atacuri directe asupra Brigăzii Mobile în acea zi cu obiecte pirotehnice și contondente pe liniile de poliție, rezultând că un ofițer a fost rănit. Desfăşurarea poliţiei a prevenit unele acţiuni şi mai violente cu cât au fost localizate mai multe suliţe artizanale, care au zădărnicit orice acţiune criminală a acestor grupuri. În aprilie, în timpul UEFA Europa Meciul League FCB-Eintrach de la Frankfurt, atacuri fără discernământ cu arme interzise și obiecte contondente împotriva suporterilor de la Frankfurt Eintrach din vecinătatea și accesele Camp Nou. Drept urmare, a fost declanșată o anchetă a poliției pentru a stabili autorii atacurilor și au fost arestate până acum două persoane.

detectează o pungă mare plină cu bețe ascunse și alte obiecte contondente. cum ar fi bâtele de baseball.

Trecutul 14 În noiembrie a avut loc și un atac de grup asupra ultra- Fanii RCDE ca răspuns la un atac cu câteva zile mai devreme al fanilor radicali Benfica cu ajutorul membrilor grupului ultra RCDE. În urma anchetei începute în urma acestor evenimente, Mossos d’Esquadra au arestat trei membri ai suporterilor ultra ai FCB. Încă trei persoane sunt listate ca fiind anchetate pentru aceleași fapte

Zona de comunicare

Barcelona, ​​​​10 Mai 2022

Sursa: Dispozitiv de poliție în vigoare pentru a preveni actele violente ale grupurilor radicale ale Futbol Club Barcelona