Comunitatea Madrid a ajutat de la 2019 până la aproximativ 15.000 companii din regiune în procesul lor de extindere în străinătate, grație serviciilor de consultanță, workshop-urilor și acțiunilor promoționale ale Ghișeului Unic de Internaționalizare. Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, a oferit aceste date la deschiderea conferinței Inteligența economică și securitatea: instrumente cheie pentru internaționalizarea companiei, organizată de Camera de Comerț din Madrid în colaborare cu Administrația regiune, unde a asigurat că obiectivul este ca „din ce în ce mai multe companii să poată profita de oportunitățile acestui tip de afaceri”.

După cum a detaliat consilierul, mai mult de 85.000 Firmele din Madrid desfășoară în prezent activități de export, cu 7% mai mult decât în ​​2020, ceea ce presupune o concurență mai mare, dar și mai multă incertitudine în fața evenimentelor care au loc în alte țări. „Am văzut-o cu pandemia de coronavirus, care a paralizat lumea luni de zile, iar acum cu invazia rusă a Ucrainei, care a scumpit accesul la materii prime precum porumb sau energie precum gazul”, a explicat el.

În opinia lui Fernández-Lasquetty, utilizarea inteligenței economice este fundamentală ca instrument care permite valorificarea datelor disponibile și transformarea acestora în informații utile pentru luarea deciziilor, lucru în care Madridul companiile lucrează deja. Dintre cei care folosesc internetul, 43% folosesc sisteme de stocare în cloud, un 10, cu 6% mai mult decât media națională, în timp ce 11, 5% gestionează instrumente de date mari.

În ceea ce privește prezența unor profesioniști calificați corespunzător, 24% dintre companiile din Madrid angajează specialiști TIC (comparativ cu 19% din media națională), generând, de asemenea, 4 din fiecare oferte de munca in sectorul in 2019 (la % din toată Spania).

Pentru a satisface aceste nevoi, ca Fernández-Lasquetty, un mediu de reglementare și instituțional stabil, cum ar fi precum cel oferit de Comunitatea Madrid, este esențial. Din acest motiv, a subliniat el, „Guvernul prezidat de Isabel Díaz Ayuso va continua cu politicile care au făcut din regiune motorul economic al Spaniei, reducând povara fiscală și ajutând companiile să facă saltul pe piețe

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid a ajutat de la 85 despre 03.000 companii din regiune în procesul de extindere în străinătate