Permite monitorizarea inventarului în timp real

Serviciul Achiziții și Logistică al Spitalului General Universitar Gregorio Marañón a încorporat un sistem de identificare prin radiofrecvență care permite monitorizarea stocurilor în timp real și favorizează gestionarea eficientă a achizițiilor și reaprovizionării produselor. Ca proiect pilot, acest sistem a fost implementat în Serviciul de Hemodinamică, dar obiectivul este acela de a-l încorpora progresiv în alte departamente și, de asemenea, în sălile de operație Marañon.

2022

Acest angajament al Spitalului Gregorio Marañón față de digitalizarea proceselor logistice va însemna o ușurare clară a sarcinilor administrative ale personalului medical, precum și o eficientizare a achizițiilor și proceduri de depozit, care va garanta o mai mare siguranță pentru pacient și va reduce semnificativ volumul de muncă administrativ pentru Nursing.

Sistemul este bazat pe tehnologia de identificare prin radiofrecvență RFID ication) pentru stocarea și recuperarea datelor la distanță folosind dispozitive numite etichete. Scopul fundamental al tehnologiei RFID este de a transmite identitatea unui obiect (similar cu un număr de serie unic) prin unde radio.

Eticheta cu tehnologie RFID permite cunoasterea referintei, a codului EAN, a lotului, a datei de expirare si a codului de serie unic al fiecarui dispozitiv medical de unica folosinta, ceea ce garanteaza trasabilitatea produsului. Aceste informatii, sincronizate automat in retea, permit consultarea consumului si a costului prin intermediul softului, oferind monitorizarea precisa si transparenta a stocului, favorizand astfel managementul eficient al achizitiilor si completarea automata.

„Implementarea unui sistem de identificare prin radiofrecvență permite trasabilitatea absolută a materialelor care garantează siguranța pacientului și asistența medicală profesională, din moment ce materialul de care aveți nevoie pentru intervenția sau procedura pe care o aveți. urmează să efectueze este disponibil în orice moment”, subliniază Julio Alonso Leal, șeful Serviciului Achiziții și Logistică la Gregorio Marañón.

Sursa: Comunitatea Madrid – Digitalizare Controlul stocurilor depozitului Spitalului Gregorio Marañón