Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i-a arătat astăzi primarului din Tres Cantos, Jesús Moreno, sprijinul Guvernului Autonom pentru candidatura pe care a prezentat-o Primăria acestui oraș pentru a găzdui sediul Agenției Spațiale Spaniole. Printre alte motive, după cum au discutat ambii lideri în timpul întâlnirii lor de la Poșta Regală, mai mult de 90% din sectorul aerospațial se află în regiune și din aceasta, 70% este situată în municipiu.

Președintele și-a reiterat sprijinul față de Comunitatea Madrid la această candidatură considerând că nu ar putea exista o locație mai bună, ținând cont de ecosistemul universitar, de Formare Profesională și de afaceri care reunește Tres Cantos. Executivul de la Madrid a petrecut luni de zile cerând guvernului Spaniei să evalueze pozitiv această opțiune, care răspunde și unei cereri din partea sectorului însuși, de a crea talent, locuri de muncă, energie și investiții. Înființarea acestei organizații va contribui la ordonarea competențelor în materie de securitate a aerului și spațiului cosmic și la stabilirea unei politici naționale care să servească drept ghid atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso susține candidatura lui Tres Cantos pentru a găzdui sediul Agenției Spațiale Spaniole