Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a susținut astăzi necesitatea „recuperării unui pod” cu Comunitatea Valenciană „care să permită cetățenilor să lucreze în fiecare zi pentru beneficiul Spaniei”. Acest lucru a fost declarat la Valencia în timpul întâlnirii cu Asociația Valenciană a Antreprenorilor (AVE), ai cărei membri le-a subliniat că țara a făcut bine atunci când ambele comunități „au mers împreună”.

“ Guvernul meu va face tot ce îi stă în putință pentru ca amândoi să continuăm să fim atât de bine conectați”, a continuat președintele Madridului, care a insistat că trebuie să „profităm la maximum” că, de exemplu, ruta AVE dintre cele două capitale este realizat în mai puțin de două ore. „Este o mare oportunitate și trebuie să ne sprijinim reciproc”, a adăugat ea.

În acest sens, Díaz Ayuso este convins că cele două regiuni împărtășesc „obiectivul comun” al unui „Spania prosperă, unită și liberă”, și, asta se întâmplă, „inevitabil, printr-o serie de principii fundamentale” care trebuie asigurate de către administrații, precum un cadru legal și fiscal stabil și previzibil, sau respectul față de companie și public. -colaborare publică.privată.

Pentru preşedinte este important şi „un sistem educaţional exigent şi de calitate, care să pregătească tinerii pentru un viitor cu oportunităţi, sub cultura efortului. , cunoștințe și excelență”; o separare a puterilor „care asigură stabilitatea instituțională și împotriva abuzului politic”; servicii publice care garantează „condiții decente de viață și șanse egale pentru toți”, unitatea pieței pe întreg teritoriul național; și „o reglementare redusă la ceea ce este esențial pentru a nu sufoca libertatea de afaceri și stimulentele”.

Armonizarea în curs și nu în mizerie

Pe de altă parte, președintele Comunității de Madrid a subliniat că „trebuie să reducem taxele și să armonizăm progresul, nu mizeria și cultura subvențiilor sistematice ca metodă de a împiedica cetățenii să crească, să prospere și să fie liberi, în loc să-i ajutăm ca pârghie pentru a ieși din situații de dezavantaj”.

Astfel, a afirmat că acestea trebuie reduse la toate secțiunile, „deși evident cu efort deosebit pentru cele mai mici venituri”. De fapt, aceștia din Comunitatea Madrid sunt cei care plătesc cele mai puține taxe din toată Spania, a amintit el. „Dar ceea ce nu putem permite este să disprețuim, așa cum fac atât de mulți politicieni, oamenii care plătesc cele mai multe taxe și sunt tratați ca și cum nu ar avea drepturi”, a subliniat el.

În opinia lui Díaz Ayuso, „nu putem fi o țară care să fie ingrată celor care creează locuri de muncă sau contribuie mai mult la casele publice, deși, după cum spun eu, vor trebui întotdeauna să facă un efort extraordinar, evident. .” „Madrid își dorește să fie în continuare unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a lucra sau a locui, dar mizând pe persoană, cu nevoile sale vitale și cu dezvoltarea personală”, a continuat acesta.

Pentru președinte, trebuie să primeze libertatea și ideea că „nu sunt două persoane sau două familii la fel și că fiecare vrea să meargă pe drumul său pe baza propriilor aspirații” și acolo, a subliniat ea, „Administrația nu poate interveni. ”. „Insecuritatea juridică, lipsa de previziune în luarea deciziilor sau autoritarismul sunt rețetele perfecte pentru mizerie. Nu vreau nimic din toate astea pentru niciun teritoriu spaniol, nici pentru Comunitatea Valenciană”, a conchis el.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso solicită „recuperarea unui pod” între Madrid și Comunitatea Valenciană care să permită cetățenilor să lucreze „în beneficiul Spaniei”2022