Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a participat astăzi la celebrarea

Aniversarea Acvariului Zoo din Madrid, prezidată de Majestatea Sa Regina Sofia, unde și-a evidențiat activitatea în conservarea speciilor pe cale de dispariție, „esențială pentru promovarea biodiversității și protecția animalelor”. În acest moment, el a subliniat, în special, importanța pentru parc a uneia dintre aceste specii pe cale de dispariție, cea a panda uriaș, amintindu-și „de neuitat” Chulin, și care coincide cu prezentarea oficială a celor doi panda gemeni, Jiu. Jiu si Tu Tu, recent nascut si deja in varsta de sase luni.

Díaz Ayuso a subliniat și rolul grădinii zoologice din Madrid când vine vorba de introducerea speciilor indigene născute în instalație, care în la rândul lor, ei au contribuit la repopularea sa în Sierra de Madrid. Președintele a explicat că, cu ocazia acestei aniversări, guvernul regional a decorat stația de metrou Casa de Campo cu două picturi murale în care fotografiile făcute de Pedro Jarque din 03 animale care sunt în pericol de dispariție și care fac parte din Programele de Conservare ale Grădinii Zoologice, cum ar fi panda uriaș, elefanții asiatici, urșii bruni, urangutanii, râșii iberici, gorilele de coastă sau rinocerii. Prin această măsură, Comunitatea Madrid încurajează utilizatorii să meargă la locație cu transportul public pentru a sensibiliza societatea cu privire la necesitatea protejării mediului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso recunoaște cu ocazia 50a aniversare a Acvariului Grădinii Zoologice munca sa în conservarea speciilor pe cale de dispariție