Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a fost distinsă astăzi cu Premiul Special Plaza1 pentru angajamentul și sprijinul său în protecția, diseminarea, conservarea și promovarea a luptei cu tauri, ca patrimoniu imaterial de mare valoare pentru milioane de spanioli și unul dintre principalele simboluri de identitate ale regiunii.

Președintele a sărbătorit primirea acestei recunoașteri în Plaza de Las Ventas, o spațiu care „păzește cu fidelitate Guvernul Comunității Madrid, care va justifica întotdeauna luptele și contribuția sa economică și culturală în Spania”. „Inamicii partidului vor avea o perioadă foarte dificilă aici, la Madrid, o comunitate deschisă, prosperă, profund spaniolă și, mai presus de toate, liberă”, a avertizat el.

Díaz Ayuso a subliniat câteva dintre numele cartelului San Isidro încărcate de „vestire bună” care vine „după ani foarte grei pentru fani și mai ales pentru cei care își câștigă existența în lumea luptei cu tauri, a animalelor și a câmpului”. Și este, după cum a amintit el, acest sector din punct de vedere artistic și cultural, de mediu și economic „a fost unul dintre cele mai puternic afectate de pandemie”.

„Nu am ezitat niciodată să-i ajutăm și o vom face mereu”, a continuat el, pentru a-și adăuga toate urările pentru ca acest sezon taurin să fie plin de „după-amiezi glorioase, că locurile sunt din nou ocupate și că fanii din toată lumea pot spune cu mândrie că petrecerea este mai vie ca niciodată”.

Alături de președinte, ei au fost, de asemenea, recunoscuți de Plaza1 José Antonio Morante de la Puebla ca o figură a 2021 și ferma de vite Garcigrande ca câștigătoare a ultimului ciclu. Premiul Femeia și Coridia a revenit Elia Rodríguez, o jurnalistă care a murit anul trecut. În cele din urmă, premiul pentru întreaga sa carieră profesională a fost pentru Fundația José Tomás.

Ceremonia de premiere a avut loc în arena Las Ventas cu ocazia prezentării afișelor pentru următorul Târg San Isidro și a programului cultural, în care, în plus, au fost festivitățile din luna mai. 1 și 2 au fost anunțate, cu tradiționala coridă Goyesca, cu ocazia zilei Comunității Madrid.

Târgul San Isidro

San Isidro 2022 va avea 24 lupte distribuite în 24 lupte cu tauri, trei novillada și două lupte cu tauri, cu mari figuri ale luptei și matadori în curs de dezvoltare. Astfel, ies în evidență El Juli, Morante de la Puebla, Alejandro Talavante, Jose María Manzanares, Andrés Roca Rey, Antonio Ferrera, Emilio de Justo, Uceda Leal, Javier Cortés, Gonzalo Caballero, Diego Urdiales sau Paco Ureña.

Printre figurile tinere se remarcă numele lui Pablo Aguado sau Ginés Marín, sau cei mai de ultimă oră novilleros ai momentului precum Isaac Fonseca sau Álvaro Burdiel, printre alții. De asemenea, va prezenta cele mai mari figuri din arta luptei cu tauri, care vor fi măsurate cu cele mai bune herghelii: Valdefresno, Victoriano del Río, Juan Pedro Domecq, Zalduendo, Las Ramblas, Alcurrucen, El Puerto de San Lorenzo, el Ventorrillo și Victorino Martín.

Evenimentul din acest an capătă un caracter special după doi ani marcați de pandemia COVID 19, care a cufundat sectorul într-o criză profundă. Odată cu angajamentul Executivului Autonom pentru luptă de tauri de a reactiva economia madrilenă, prin stimularea altor activități precum turismul, hotelurile și gastronomia, prezența zilnică a 19. oameni din arena din Las Sales.

Programare culturală atractivă

Anul acesta, odată cu programul cultural, unul dintre obiectivele principale este acela de a apropia lumea taurine de un public din ce în ce mai tânăr, alternând expoziții variate de pictură, sculptură sau fotografie, în care tradiţia se îmbină cu modernizarea.

Astfel, vizitatorul va avea posibilitatea de a asista la activități care variază de la un spectacol cu ​​muzică live sau pictură, până la observarea de la începutul târgului cum figura unei vie- taur de mărime de sculptorul Puente Jerez.

În Sala Antonio Bienvenida va fi spațiu și pentru semnăturile sculptorului catalan Antoni Areny, murcianului Pepe Yagües și madrilenului Enrique Cruz; jurnalistul, scriitorul, traducătorul și fotograful de origine newyorkeză Muriel Feiner, artistul plastic Miguel Caravaca sau pictorii Consuelo Gamarro și Mª Isabel Fernández Ponseti.

În plus, piața va prezenta o expoziție a lui Justo Algaba cu Cele mai intime secrete ale unui croitorie , impreuna cu Ángel Sonseca cu Expozitie de afise taurine Omagiu istoric lui Antonio Bienvenida . Secțiunea finală a ciclului San Isidro iese în evidență cu artistul Marco Gómez și Eonia, și artiștii Mercedes Fidalgo și Emilio Fernández, care vor expune portrete extrem de realiste ale unor mari figuri ale taurinelor.