Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi în fața reprezentanților a peste

ambasade modelul regiunii ca „motor economic care conduce o societate plină de valori și dorință”. A făcut-o după ce au înmânat premiile celei de-a treia ediții a Cupei Ambasadei Fotbal Diplomatic, cu care este pusă tușa finală acestui turneu de fotbal la care au participat anul acesta 36 ambasade din întreaga lume. Este un eveniment sportiv care a luat naștere cu scopul de a consolida legăturile dintre delegațiile diplomatice din Spania.

)

“Madrid este un loc surprinzător, deschis către lume, cu viziune de la local la universal pentru că acesta este spiritul spaniolului și îl purtăm în istoria noastră. În plus, suntem întotdeauna dispuși să ne îmbunătățim, să învățăm și să prosperăm și, din acest motiv, vom continua să sprijinim provocări precum, de exemplu, candidatura comună dintre Spania și Portugalia pentru organizarea Cupei Mondiale în 2030”, a explicat președintele, asigurând totodată că guvernul regional va continua să reducă taxele și să elimine poverile birocratice, investind în Sănătate, Educație și în serviciile publice, cărora li se alocă nouă din zece euro din buget; și atragerea de evenimente și proiecte, așa cum face deja prin Invest in Madrid. Toate acestea, a adăugat el, „cu acel magnet care reprezintă modul de viață pe care ni l-am dat”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă modelul Madrid mai mult de 36 ambasade ca „motor economic care mișcă o societate încărcată cu valori”20222009