Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a oferit astăzi sprijinul guvernului regional industriei farmaceutice pentru ca aceasta să poată inova și să fie mai competitivă, pariând pe noi modele de management și producție bazate pe transformarea digitală. Acest lucru a fost evidențiat în cadrul întâlnirii sale de la Poșta Regală cu reprezentanții celor mai relevante asociații și companii din sector și care au un centru de activitate în regiune. Acestea sunt firme care angajează aproape 11.000 persoane și care au o cifră de afaceri de aproximativ 5.000 milioane euro, o treime din totalul național.

În această linie, a pus la dispoziția acestor companii instrumentele prevăzute în Planul Industrial 2020/25, cum ar fi ajutorul pentru Industria 4.0. pentru a promova transformarea digitală și pentru care 20 s-au investit până în prezent milioane de euro. În plus, și pentru a profita de talent, centrele de formare ale Administrației regionale au susținut în ultimul an 741 cursuri în care au au participat mai multe dintre 11.000 elevi. Aceste măsuri se adaugă altor inițiative axate pe internaționalizarea companiilor din sector, îmbunătățirea infrastructurilor și zonelor industriale sau eficiența energetică.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso oferă sprijinul guvernului regional pentru inovația și competitivitatea industriei farmaceutice