Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a înființat un comitet de criză pentru a coordona sosirea persoanelor strămutate care fug din Ucraina din cauza invaziei Rusiei în această zonă. țară.

Va fi cel mai înalt organ de decizie în aspecte precum primirea și prelucrarea documentației pentru cei strămuți, precum și alte aspecte precum managementul sănătății operate de la Spitalul Isabel Zendal, sau cooperarea în cautarea solutiilor locative.

Va fi alcatuit din intreg Consiliul Guvernatorilor, cu coordonarea ministrului adjunct al Internelor, ministrului adjunct al Securitatii si Urgenta Madrid. Agenție 112 și ministrul adjunct al președinției.

„De când a început invazia Ucrainei , am lansat un comitet de lucru, iar astăzi a fost configurat ca un comitet de criză. Oferim locuri în școli, îngrijim cetățenii în spitale și avem un plan de integrare a acestora pentru că nu știm cât timp vor fi printre noi”, a spus șefa executivului regional referitor la măsurile luate de Guvernul său. în ultimele săptămâni.

Díaz Ayuso a insistat că guvernul central nu a raportat numărul de persoane strămutate la care ar putea fi așteptat în diferitele comunități și a criticat ceea ce el a considerat o „improvizație absolută” .

Ca răspuns, comitetul de criză al Comunității Madrid își propune să analizeze, să studieze și să actualizeze, la cel mai înalt nivel instituțional, protocolul de acțiune imediată împotriva sosirii persoanelor strămutate. din Ucraina. Grupul va lucra în coordonarea lanțului de răspuns pentru cei strămuți prin entități, organizații și ONG-uri, precum și un birou de atenție cetățenească care va acoperi toate tipurile de informații de interes.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso formează un comitet de criză pentru a coordona sosirea persoanelor strămutate din Ucraina