Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a făcut astăzi bilanțul „una dintre cele mai bune campanii” din Planul de protecție civilă împotriva incendiilor forestiere din Comunitatea de Madrid (INFOMA) din ultimul deceniu, cu un 10% mai puține incendii și un 37% mai puține hectare arse decât media acestor zece ani. Mai exact, în perioada 1 ianuarie – 2 octombrie, au fost înregistrate 324 incendii cu un total de 635 hectare afectate, din care 52, adică 8% erau împădurite .

În plus, președintele, care a prezentat datele INFORMA 2022 în Valdemorillo, a detaliat că 84% din incendii au rămas în focare, adică cu mai puțin de un hectar de suprafață arsă, ceea ce plasează regiunea 11 puncte peste media națională în acest sens. „Dar cel mai important lucru este că Comunitatea Madrid nu a trebuit să sufere pierderi de vieți omenești și nici răni grave din cauza incendiilor”, a susținut el.

În timpul criticului perioada incendiilor, intre 1 iunie si septembrie 30 – cu o vara marcata de particularitatea de a fi stropit toate înregistrări anterioare de temperaturi ridicate – au existat 199 accidente și un total de 324 hectare afectate. Cele mai afectate municipii au fost Aranjuez, cu 324 hectare, urmate de Collado Mediano (78,6) și Alcalá de Henares (28,9).

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso face bilanțul „una dintre cele mai bune campanii INFOMA” din ultimul deceniu , cu % mai puține incendii și 37% mai puține hectare arse