Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a cerut astăzi protecție Uniunii Europene pentru ca regiunile să aibă autonomie fiscală și să nu fie nevoite să se confrunte cu „problema ” pe care, de exemplu, a spus el, Madrid o are în Spania, cu încercări de a ridica taxele din partea guvernului central. A făcut acest lucru în timpul participării sale la al IX-lea Summit european al regiunilor și orașelor, desfășurat zilele acestea la Marsilia (Franța), unde a criticat egalitatea care se urmărește cu „inegalitatea în economii”.

„Se dorește să creștem toate taxele și să restabilim taxele anacronice care nu mai există în restul Europei, astfel încât să fie o colectare mai mare care să cadă asupra lor”, a deplâns Díaz Ayuso, care a subliniat că prin aceste practici singurul lucru care se realizează este „expulzarea companiilor cu valoare adăugată și a noilor companii din afara Uniunii Europene”. „De aceea, vreau să cer protecție pentru ca regiunile să aibă autonomie fiscală și mai multă libertate de a realiza propuneri care s-au dovedit a fi un succes”, a subliniat el.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso cere UE protecție pentru a avea autonomie fiscală împotriva pretenției guvernului central de a ridica taxele 2022