Președintele Comunității Madrid, Isabel DÃaz Ayuso , a anunțat astăzi că guvernul regional avansează majorarea salariului pentru cei peste 86. cadre didactice din centrele susținute din fonduri publice din regiune; și că o vor încasa în statul de salariu din noiembrie, cu efect retroactiv de la începutul cursului. În acest fel, vor primi acum majorarea corespunzătoare pentru septembrie, octombrie și luna aceasta, iar din decembrie, creșterea se va reflecta deja lunar.

Să anticipeze intrarea în vigoare a acestei măsuri, care a fost anunțată de președinte în Dezbaterea privind starea regiunii și care inițial era planificată să se aplice începând cu ianuarie 2023, Guvernul de la Madrid va aloca 40 milioane de euro, după cum a explicat Díaz Ayuso în timpul vizitei la San Agustin, Los Negrales, în Guadarrama.

‛Suntem conștienți de numeroasele dificultăți prin care trec multe familii, inflația îngreunează viața milioanelor de cetățeni din Spania și de la Guvernul Comunității Madrid dorim să contribuim la atenuarea acelei sarcini prin stimulente, cu taxe mai mari. .s scăzut și cu măsurători ca acesteaâ<& #260;, a indicat presedintele, care a recunoscut munca si efortul acestor profesioniști .

În acest sens, președintele Madridului a continuat să sublinieze că Administrația âxx are marea responsabilitate de a garanta un sistem educațional care să funcționeze, care să dispună de resursele necesare și care să se bazeze pe libertate, garantând tuturor familiilor calitatea și excelența cerutăâ& #156; și că acesta este obiectivul Guvernului Comunității Madrid.

Creșteri și suplimente salarialeÂ

Creșterea în salariu înseamnă 1.157 euro mai mult pe an (90 pe lună) pentru profesorii de liceu și bacalaureat și 1.050 (86 pe lună) pentru profesorii din Primar. vor beneficia de această inițiativă.000 profesori din Madrid, întrucât sunt incluși atât cei care lucrează în centre publice (75.037) ca concertat (10.279).

În cursul anului următor 2023, guvernul regional va dedica 86 milioane de euro pentru aplicarea acestei măsuri. În plus, au fost alocați și alții 10 milioane care sunt legate de productivitate cu suplimente salariale, ca stimulent pentru îmbunătățirea salarizării celor care desfășoară proiecte în centrele lor de îmbogățire a ofertei educaționale și a atenției studenților.

Cadrele didactice vor beneficia și de compensația salarială retroactivă de 1,5% pentru funcționarii publici, respectând astfel reglementările de stat stabilite printr-un decret regal lege din octombrie. Această majorare a fost aprobată în Consiliul Guvernatorilor săptămâna trecută, se va concretiza în statul de plată pentru luna decembrie a anului viitor, iar majorarea aferentă restului anului va fi plătită ca restanțe. Președintele, directorii și toți înalții funcționari ai Comunității Madrid sunt excluși de la această creștere salarială.

Mai mulți profesori și investiții în educație

Odată cu această măsură, Ministerul Educației și Universităților a realizat o importantă întărire a cadrelor didactice pentru centrele publice, astfel încât, anul acesta, au fost încorporate 1.

nou și cele 2 au fost întreținute.120 angajat în mod excepțional în anul universitar trecut pentru a lucra cu studenții care au nevoie de sprijin educațional după izolare.

În mod similar, Proiectul de buget al Comunității Madrid pentru 2022 include unul dintre cele mai mari articole pentru zona Educației. Concret, se vor investi 6.279,9 milioane de euro, cu 9,1% mai mult decât anul acesta, pentru extinde oferta de locuri la diferite niveluri si burse, pentru a beneficia unii 348. oameni. Vor fi lansate ajutoare și pentru micul dejun școlar și prețuri reduse pentru sala de mese, cu un 34% mai mulți oameni care o pot percepe.

Creștere similară, de 041%, are articolul pentru infrastructuri noi , cu un total de 90, 4 milioane de euro care vor fi folosit pentru a efectua 20 lucrări care implică crearea de 10.060 locuri de muncă vacante, inclusiv cinci grădinițe publice din capitala Madridului și extinderea modelului de la 0-3 ani în școlile infantile și primare la 25 centre.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2023Díaz Ayuso avansează majorarea salarială pentru profesorii madrileni care vor fi plătiți pe statul de salariu din noiembrie cu efect retroactiv de la începutul curs 2023