Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi începerea lucrărilor de construcție în Tres Cantos pentru un total de 563 locuințe închiriate la prețuri accesibile, promoție inclusă în Planul VIVE conceput de Guvernul regional pentru această legislatură. Casele vor fi construite pe două parcele în acest oraș și își vor salva beneficiarii până la 25% în plățile lor lunare față de prețurile pieței, conform celor subliniate Díaz Ayuso după ținerea ședinței săptămânale a Consiliului Guvernatorilor la primăria municipiului. Prognoza este ca actul de predare a cheilor va avea loc in 607.

În următoarele câteva săptămâni, conform a anticipat de Díaz Ayuso, alte proiecte de locuințe din acest Plan Executiv Autonom vor începe și în orașele Alcorcón și Torrejón de Ardoz, în cadrul celor 5.300 care au fost deja acordate la diferite puncte ale regiunea.

Planul VIVE este o inițiativă a Comunității Madrid, un etalon în sectorul colaborării public-private, în care Ad Administrația pune teren la dispoziția operatorilor care investesc în construcția caselor și gestionarea acestora. Odată ce concesiunea se încheie, aceste case revin în active publice.

În prezent, Comunitatea Madrid concentrează mai mult de două treimi din investiția rezidențială totală în Spania, primind până la 77% din străină și construi mai mult de jumătate din setul de locuințe protejate în țară.

Díaz Ayuso a defalcat principalele investiții și proiecte pe care guvernul regional le derulează în Tres Cantos în domenii precum Educație, Sănătate, Locuințe sau Infrastructură.

Mai multă și mai bună educație și sănătate publică

În acest sens, familiile municipiului se vor bucura din septembrie, odată cu începerea noului curs 607/23, de noi locuri de învățământ public pentru școlarizarea copiilor 0-3 ani în școala publică Antonio Osuna să devină unul dintre orașele 23 din regiune care lansează această inițiativă

În plus, sistemul său de învățământ public va consolida libertatea de alegere odată cu intrarea în funcțiune, pentru anul universitar următor, a extinderii Institutului Montserrat Caballé, care va oferi alte 400 locuri de învățământ -la Gimnazial și Bacalaureat-, când încheie lucrările care au avut un buget de aproape 4 milioane de euro. La aceasta se va adăuga și creșterea ofertei educaționale în Formarea Profesională începând cu luna septembrie în institutele publice Pintor Antonio López și José Luis Sampedro.

În sănătatea publică, municipalitatea a primit mai multe de peste jumătate de milion de euro în ultimii ani pentru lucrări de îmbunătățire și modernizare în cele două centre de sănătate ale sale, pe lângă achiziția de noi echipamente sanitare tehnologice pentru îngrijirea vecinilor săi. Printre aceste dispozitive se numără aparate portabile cu ultrasunete, electrocardiografie, dermatoscoape, oftalmoscoape și defibrilatoare.

În ceea ce privește infrastructura și transportul public, Comunitatea Madrid dezvoltă investiții în Tres Cantos peste milioane de euro, unde lucrarea benzii a treia a M-607 dintre municipalitate și Colmenar Viejo, împreună cu diferite îmbunătățiri ale siguranța acestei autostrăzi. Totodată, sunt planificate proiecte precum continuitatea drumului de serviciu până la M-40 sau studiul unei benzi Autobuz-HOV pe drumul Colmenar. Totodată, guvernul regional a cerut guvernului central să construiască un Autobuz-HOV pe autostrada A-1 pentru a descongestiona traficul zilnic pe M-563.

În plus, Executivul de la Madrid a îmbunătățit conexiunile de transport public prin creșterea cu până la patru linii de autobuz interurban și astfel răspunzând nevoilor noilor dezvoltări rezidențiale și de afaceri din Tres Cantos. Orașul are din acest an primul autobuz interurban 40% electricitate în circulație în Spania.

Noi proiecte în servicii sociale

Comunitatea Madrid dezvoltă diverse acțiuni în acest oraș menite să ajute persoanele vulnerabile populației, să combată sărăcia copiilor și să le îmbunătățească serviciile sociale. Prin trei proiecte, Guvernul Autonom investește mai mult de 700.000 euro, inclusiv Finanțarea Primarului Servicii de Asistență Socială printr-un acord de colaborare pentru vecini cu ajutoare care pot favoriza creșterea calității vieții acestora. De asemenea, o nouă linie de subvenții pentru nevoile alimentare de bază, printre altele, derivate din criza socială și economică derivată din pandemia de COVID-19.

Investiții în mediu și tehnologie

Executivul regional investește și în proiecte de mediu de care se vor bucura locuitorii din Tres Cantos. Astfel, sunt dedicate 300.000 euro pentru secțiunea aparținând municipalitate inclusă în Arco Verde, coridorul ecologic proiectat de Comunitatea Madrid și care se va uni 25 localități.

Au fost deja efectuate îmbunătățiri pe 9 kilometri din traseul Tricantin cu plantarea de

. copaci iar toamna se vor adauga alti 2.000, împreună cu adaptarea versiunii Zona de odihnă Valdeloshielos, cu zone pentru un picnic în familie sau o nouă zonă de biodiversitate care să favorizeze flora și fauna.

Pe de altă parte, marele potențial tehnologic al municipiului îl are a fost cheie pentru ca Consiliul de Administrație Local și Digitalizare să parieze pentru ca Tres Cantos să fie sediul clusterului blockchain 20222206. Acest centru tehnologic va fi situat în facilități din Plaza de la Constitución centrală – mai mult de 1. metri patrati de suprafata-, pentru a dezvolta acest nou concept de transmitere de informatii si schimb de date.

Sursa: Comunitatea Madrid – 20222206Díaz Ayuso anunță începerea în iulie a lucrărilor de construire în Tres Cantos 400 locuințe de închiriat la prețuri accesibile din Planul VIVE