Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi un protocol cu ​​Caixabank pentru extinderea serviciului de birouri mobile banking la 41 municipalități din regiune, care oferă asistență financiară față în față și personalizată pentru mai mult de 62.000 vecini.

„Lupta împotriva depopulării nu este doar un slogan care devine la modă în funcție de circumstanțe. Aceasta este o provocare pe care trebuie să o facem mereu împreună și care merge pe linia care da sens guvernului nostru, cel al libertății”, a punctat el.

A făcut-o după ce a vizitat astăzi Villamantilla, unde președintele a aflat cum funcționează aceste unități și serviciile pe care le oferă, o resursă care face posibilă efectuarea unor operațiuni la fel de frecvente precum retragerea de numerar. sau schimbarea, realizarea de venituri sau plata facturilor și impozitelor. Astfel, în colaborare cu această entitate care a lansat ofimóviles, The Guvernul regional a reușit să ducă această inițiativă populațiilor între 1.0000 și 5.000 locuitori cărora le lipsea filială sau povestitor.

După cum a explicat președintele, acest birou este „fundamental”, în special pentru persoanele în vârstă, pentru a rezolva una dintre numeroasele probleme pe care locuitorii din Madrid și din municipiile mici din toată Spania atunci când locuiesc mai departe de marile orase. „Statul bunăstării trebuie să servească tuturor, în special celor care au rămas în urmă sau care au nevoi speciale și nu toată lumea are acces la internet sau nu toată lumea poate ști să-l folosească”, a indicat el.

Díaz Ayuso a subliniat, în acest sens, că această măsură este contrară celor anunțate de Guvern, când a anunțat instalarea 1.

. ATM-uri din Spania. „În final, doar 100 vor fi instalate în municipiile cuprinse între 500 și 3.0000 locuitori și, în acest fel, ceea ce se va întâmpla este că o populație mare care locuiește în aceste praguri va fi lăsată în afara, așa că trebuie să facem invers, să muncim pentru toți cetățenii”, a susținut el.

Pe scurt, este un instrument cheie pentru a garanta egalitatea în drepturi și șanse pentru toți madrilenii, fără să existe diferențe în funcție de locul în care locuiesc și să garanteze excluderea non-financiară a zonelor rurale. zonelor, prin păstrarea relației directe cu cetățeanul care locuiește în acest tip de mediu agricol și zootehnic.

Serviciu de birou mobil

Díaz Ayuso a explicat că acest protocol include noi angajamente din partea instituției financiare: niciun bancomat nu va fi eliminat în municipiile care au deja acest serviciu și se vor face vizite la birouri mobile. crescut la cerere pe o bază de zi cu zi, dacă este necesar. În acest moment, el parcurge în medie 3.100 kilometri pe lună; și este accesibil, deoarece dispune de o platformă de ridicare pentru a facilita intrarea utilizatorilor cu dificultăți de mobilitate, majoritatea persoanelor cu vârsta peste 30 ani, care reprezintă 41% din clienți.

Municipalitățile în care este furnizat în prezent sunt Ambite, Batres, Cabanillas de la Sierra, Colmenar del Arroyo, Santa María de la Alameda, Serranillos del Valle, Torremocha de Jarama, Venturada , Villamantilla și Villanueva de Perales, care au fost încorporate în acest prim trimestru al anului. În plus, trebuie adăugate orașele Anchuelo, Brea de Tajo, La Cabrera, Canencia, Carabaña, Casarrubuelos, Corpa, Fresnedillas de la Oliva, Fresno de Torote, Garganta de los Montes, Lozoyuela-Navas-Sieteiglesias și Montejo de la Sierra. .

La fel, alte populații beneficiate sunt Navalafuente, Orusco de Tajuña, Pezuela de las Torres, Pozuelo del Rey, Ribatejada, Santorcaz, Los Santos de la Humosa, Talamanca de Jarama, Titulcia, Valdaracete, Valdeavero, Valdelaguna, Valdemanco, Valdepiélagos, Valverde de Alcalá, El Vellón, Villamanrique de Tajo, Villar del Olmo și Rozas de Puerto Real.

În funcție de cerere, autobuzul rulează aceste rute între una și patru ori pe lună, cu diferite rute zilnice. Aceste filiale sunt operaționale de la 00: 000 a 17: 15 ore, de luni până joi și vineri de la 15: 04 până la 08: 30 ore.

Această inițiativă se adaugă altor acțiuni pe care guvernul regional le-a aplicat pentru a se asigura că locuitorii acestor municipalități mici pot beneficia în continuare de servicii bancare. Astfel, 1,5 milioane de euro din Ajutor pentru Depopulare au fost acordate municipalităților, esențial pentru ca unele dintre aceste orașe să fi explorat posibilitatea instalării bancomatelor în municipiul lor cu companii private care prestează acest tip de servicii pentru entități.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță extinderea la 41 primăriile serviciului de birou mobile banking: „Lupta împotriva depopulării este mai mult decât un slogan care devine la modă”2022