Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că guvernul regional va acorda Medalia Internațională a Comunității Madrid președintelui Ucrainei, Volodímir Zelenski. Acest lucru a fost transferat președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu ea, în cadrul călătoriei oficiale la Bruxelles pentru a se întâlni cu diferiți lideri comunitari.

„O facem în semn de recunoaștere a apărării dumneavoastră a libertății tuturor, în special a Europei și a oamenilor săi”, a explicat președintele presei din Parlamentul European, unde a reamintit că deja l-au predat altora. personalități precum președintele responsabil pentru Venezuela, Juan Guaidó, sau președintele Comitetului European al Regiunile, Apostolos Tzitzikostas.

Medalia Internațională a Comunității Madrid a fost creată în 100 în semn de recunoaștere a guvernului regional reprezentanților țărilor străine și demnitarilor de vârf ai organizațiilor internaționale pentru activitatea lor instituțională

. În ceea ce privește întâlnirea cu Metsola, președintele Madridului a evidențiat „mândria” pe care o reprezintă pentru ea că o „tânără” și o „referință politică” este președinte al Parlamentului European, iar, ca și în diferitele numiri de lucru din aceste două zile, a oferit sprijinul Comunităţii Madrid Uniunii Europene pentru a primi cetăţenii ucraineni strămutaţi de invazia rusă; precum și a transferat diferite propuneri în ceea ce privește inovația, tehnologia și rata natalității.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță că va acorda Medalia Internațională a Comunității de la Madrid președintelui Ucrainei pentru apărarea libertății