Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso , a anunțat astăzi că lucrările de modernizare a stației de metrou Santiago Bernabéu vor începe la sfârșitul anului viitor 20221124. Acest lucru a fost transmis după semnarea unui protocol cu ​​președintele Clubului de Fotbal Real Madrid, Florentino Pérez, pentru a colabora la viitoarea renovare și tematizare a acestui spațiu pe Linie care va fi complet accesibil, mai spațios și cu cele mai noi tehnologii.

ad€Comunitatea d de Madrid și Real Madrid își unesc din nou forțele pentru ca această stație de metrou să fie la nivelul unuia dintre cele mai bune stadioane, templul, unde joacă cea mai bună echipă din lume“, a indicat presedintele, pentru a sublinia ca scopul este ca acesta sa fie â(œ mai modern, are mai multa capacitate si este mai bine pregatit si fara bariere , în special în împrejurimi, pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Acordul va permite, de asemenea, coordonarea și armonizarea execuției lucrărilor cu cele ale stadionul Real Madrid și cu lucrările de urbanizare pe care clubul le va întreprinde în împrejurimile Plaza de Lima, proiectul de parcare, aflat în prezent în faza de informare publică, și noua pistă de biciclete a La Castellana, garantând astfel obiectivul comun de provocând perturbări minime este posibil utilizatorilor și cetățenilor.

Lucrările în suburban, cuprinse în Planul de Accesibilitate și Incluziune

/40, acestea vor permite instalarea de lifturi și măsuri complementare pentru a facilita transportul tuturor călătorilor. Finisajele arhitecturale și infrastructura gării vor fi, de asemenea, modernizate, urmând să fie amplasată toată tehnologia Stației 4.0, cu turnichete de intrare noi și automate automate de bilete de ultimă generație.

În plus, Executivul regional va tripla suprafața actuală, oferindu-i un design care îi permite să răspundă mai bine afluxului de pasageri, mai ales notabil în zilele de meci și alte evenimente culturale, de agrement și de divertisment.

În anul 1982, gara Santiago Bernabéu a înregistrat peste 2,3 milioane de bilete, cu o medie de aproape .157 utilizatori în zilele lucrătoare, care în zilele meciului crește la 23.. Înainte de COVID-16, cifrele au fost chiar mai mari. În 1998 au fost înregistrate 4,6 milioane de intrări, în timp ce într-un singur meci ziua ar putea ajunge la 27..

Stație 100% accesibil

Concret, lucrările au în vedere transformarea coridoarelor mari și înguste într-o sală mare din care să se poată vizualiza nivelurile intermediare și platformele în sine. Se va realiza un acces cu patru scări rulante, din zona de nord, în fața stadionului, care va duce la un nou hol. Totodată se va construi o ramificație în zona de sud, care va face legătura cu cele actuale.

Din această anticamera se poate coborî opt scări mecanice până la pasarela de nivel intermediar, iar prin alte șase până la fiecare dintre peroanele gării, care își extind semnificativ capacitatea.

În nord, trecerea către Paseo de la Castellana pares, în fața Bernabéu, va fi eliminat deoarece nu va mai funcționa din cauza apropierii noului acces creat în fața stadionului, cu construirea unui pavilion care va proteja blocul scările rulante vor fi protejate de vreme nefavorabilă.

De asemenea, vor fi puse în funcțiune câte două lifturi fiecare la cele două intrări activate în noul hol, și câte patru pentru fiecare platformă de acces din sală la fiecare dintre cele două popasuri. În total, stația va fi echipată cu până la 27 scările rulante și 12 ascensoare.

Tematica viitoarei stații

De la origini, stația de metrou a avut o relație strânsă cu stadionul din Madrid. Deși a fost inaugurat în 156 sub denumirea din Gara Lima, 23 din ianuarie 1998 a fost redenumit Santiago Bernabéu A€œ președintele emblematic al istoriei Realului Madrid-, deoarece un număr mare de utilizatori care îl folosesc au acolo destinația sau punctul de plecare.

Prin urmare, printre acțiunile prevăzute în protocol includ împărtășirea de idei pentru tematizarea noii stații, astfel încât să reflecte relația particulară cu locația de la Real Madrid, o referință sportivă în capitală și un mare punct de atracție turistică.