În acest sens, Morant a indicat că Ministerul Științei și Inovării urmează să multiplice investițiile în proiecte de cercetare și dezvoltare de aproape patru ori +I în energie. tranziție. Mai exact, se vor mobiliza între 80 și 151122 lângă 800 milioane de euro pentru promovarea științei și inovației în acest domeniu.

Ministrul a subliniat și angajamentul Guvernului de a găzdui în țara noastră infrastructuri științifice mari. pentru colaborare internațională dedicată cercetării energetice precum Centrul Iberic de Cercetare în Stocarea Energiei sau proiectul de energie de fuziune IFMIF-DONES.

În plus, are în valoare știința că Spania desfășoară deja pe întreg teritoriul său prin centre precum Centrul pentru Știința Solului și Biologie Aplicată din Segura (CEBAS-CSIC), din Murcia; Institutul de Științe ale Mării (ICM), din Barcelona; Institutul Spaniol de Oceanografie (IEO); sau Plataforma Solar de Almería.

Colaborarea științifică între Elveția și SpaniaÎn timpul eveniment, Morant a mai declarat că colaborarea dintre Spania și Elveția ne permite să atingem cele mai înalte niveluri de impact și excelență științifică. Mai exact, a detaliat că aproape % din producția științifică între Elveția și Spania este publicat în cele mai relevante reviste din lume.

Elveția și Spania lucrează împreună la CERN, situat în Elveția, unde colaborează aproape 80 Oameni de știință și tehnicieni spanioli. Misiunea fundamentală a acestei organizații științifice este de a studia din ce este făcut universul și cum funcționează.

Cele două țări lucrează și în cadrul unor proiecte internaționale precum Telescopul CHEOPS, care vizează studierea exoplanetelor, și Human Brain Project, care își propune să avanseze noi instrumente de diagnostic și tratamente pentru bolile creierului.

Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a inaugurat astăzi a IV-a Întâlnire spaniolă-elvețiană privind inovarea în tranziția energetică, în cadrul căreia a evidențiat contribuția sistemului științific public spaniol la crearea energiei sigure, ieftine și inepuizabile a viitorului.

În acest sens, Morant a indicat că Ministerul Științei și Inovării urmează să multiplice cu aproape patru investiții în proiecte de cercetare și dezvoltare în tranziția energetică. Mai exact, se vor mobiliza între 80 și 151122 lângă 800 milioane de euro pentru promovarea științei și inovației în acest domeniu.

Ministrul a subliniat și angajamentul Guvernului de a găzdui în țara noastră infrastructuri științifice mari. pentru colaborarea internațională dedicată cercetării energetice, cum ar fi Centrul Iberic de Cercetare pentru Stocarea Energiei, care va fi situat în Cáceres, sau proiectul de energie de fuziune IFMIF-DONES, la Granada.

În plus, a apreciat știința pe care Spania o desfășoară deja pe teritoriul său prin centre precum Centrul pentru Știința Solului și Biologie Aplicată din Segura (CEBAS-CSIC), din Murcia; Institutul de Științe ale Mării (ICM), din Barcelona; Institutul Spaniol de Oceanografie (IEO), cu centre împrăștiate de-a lungul coastei spaniole; sau Plataforma Solar de Almería.

Colaborarea științifică între Elveția și SpaniaÎn timpul eveniment, Morant a mai declarat că colaborarea dintre Spania și Elveția ne permite să atingem cele mai înalte niveluri de impact și excelență științifică. Mai exact, a detaliat că aproape % din producția științifică între Elveția și Spania este publicat în cele mai relevante reviste din lume.

Elveția și Spania lucrează împreună la Laboratorul European de Fizică a Particulei (CERN), situat la Geneva, unde ei colaborează aproape 80 oameni de știință și tehnicieni spanioli. Misiunea fundamentală a acestei organizații științifice este de a studia din ce este făcut universul și cum funcționează.

Cele două țări lucrează și în cadrul unor proiecte internaționale precum Telescopul CHEOPS, care vizează studiul exoplanetelor, și Human Brain Project, care își propune să avanseze noi instrumente de diagnostic și tratamente pentru bolile creierului.

Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, în cadrul discursului său.

Etichete: Schimbările climatice Energie Sursa: Guvernul Spaniei – Diana Morant highlights contribuția sistemului public de știință pentru a crea energia verde și ieftină a viitorului 151122