Modificările vor intra în vigoare la 21 din martie și printre acestea se numără și creșterea la 6 puncte de pierdere în cazul utilizării telefonului mobil în timpul conducerii , la 4 pentru neutilizarea centurii sau a căștii sau dispariția marginii de 20 km/h de depășit pe drumuri convenționale.

Direcția Generală Trafic lansează astăzi o nouă campanie de informare cu scopul de a explicând cetățenilor principalele modificări din Legea circulației, circulației autovehiculelor și siguranței rutiere care vor intra în vigoare a doua zi 20 Martie.

Sub sloganul „Timpuri noi. Reguli noi”, campanie, care poate fi văzută în media digitală, presa scrisă, rețelele de socializare cu hashtag-ul #NuevosTiemposNuevasNormas și auzită la radio între 15 februarie și 20 din martie, intenționează să facă publice cele mai importante noutăți ale acestei legi care încearcă să se adapteze la realitatea actuală a șoferilor.

Campania media se va concentra pe șapte dintre aceste noutăți cu scopul de a explica în mod clar cetățenilor cele mai importante schimbări introduse .

Campania explică că, de exemplu, de acum înainte folosirea unui telefon mobil în timpul conducerii va scădea din creditul nostru de puncte 6 puncte în loc de 3, la fel ca sancțiunea pentru neutilizarea centurii de siguranță, a căștii sau a sistemului de siguranță pentru copii corespunzătoare se majorează la 4 puncte, totul fără majorarea sancțiunii financiare.la 2 ani timpul necesar care trebuie să se scurgă fără săvârșirea de infracțiuni pentru ca un șofer să își poată recupera soldul inițial de puncte.

Se pune accent și pe suprimarea marjei de 20 km/h de depășit pe drumurile convenționale care existau până în prezent și în alte măsuri care vizează grupul de bicicliști, precum obligația, pe drumurile cu mai mult de o bandă pe sens, de a schimba benzile la depășire. bicicliștii sau mopedele sau interzicerea opririi sau staționării pe pistele de biciclete sau pistele de biciclete.

Dar pe măsură ce reforma Legii a fost mai mult au fost modificate ample și mai multe articole, nu doar referitoare la autorizația pe puncte, a fost creată o pagină anume în cadrul site-ului DGT unde pot fi consultate cele mai importante modificări.

Potrivit lui Pere Navarro, Director General al Traficului „este o obligație pe care o avem ca Administrație să explicăm cetățenilor modificările care au intervenit în Legea Circulației și Siguranței Rutiere. Este oportun și necesar ca aceștia să cunoască modificările pentru că, dacă sunt cunoscute și explicate, majoritatea cetățenilor le vor interioriza și le vor respecta, pentru că nu trebuie să uităm că în mobilitate comportamentul personal pe care îl adoptăm atunci când ne deplasăm are de obicei consecințe directe pentru pe sine și pentru restul utilizatorilor care împart drumul”.

Mai multe informații Web DGT: Cunoașteți noile reglementări Sursa: Guvernul Spaniei – DGT lansează o campanie de informare pentru a explica principalele noutăți ale Legii traficului și siguranței rutiere 150222