#Spania – Având în vedere proliferarea paginilor de internet care oferă obținerea permisului de conducere fără a fi nevoie să susțină vreun tip de test de cunoștințe, nici teoretic, nici practic, Direcția Generală de Trafic dorește să alerteze populația, amintindu-și că acest lucru este cu totul imposibil.

În Spania este esențial să promovați un examen pentru a obține permisul de conducere sau, pentru străinii din afara UE care au deja unul, să îl schimbați cu unul spaniol în cazul în care sunteți cetățean al țărilor cu care există un acord de schimb. În acest link DGT puteți verifica dacă există un acord cu țara de origine și cum ar trebui să se facă schimbul.

Pagini web fantomă și mobile care nu acceptă apeluri
Grupul Central de Cercetare și Analiză (GIAT Central) al Grupului de Trafic al Gărzii Civile, a investigat în ultimele săptămâni mai multe pagini de acest tip în care se oferă obținerea unui permis de conducere spaniol „legal” pur și simplu plătind o sumă de bani. că, de exemplu, în cazul permisului B se ridică la 850 de euro.

Aceste tipuri de pagini folosesc întotdeauna aceeași procedură pentru a frauda utilizatorii. Acestea sunt anunțate pe internet, având ca unică modalitate de contact un număr de telefon mobil, prin care solicită persoanei interesate să trimită toate informațiile complete (nume, prenume, act de identitate, data nașterii etc.), pe lângă o fotografie a proprietarului și alta a firmei.

Odată ce se presupune că au verificat autenticitatea datelor, trimit numărul contului curent în care trebuie depusă suma solicitată prin transfer bancar și, după primirea plății sumei respective, dispar fără urmă.

Sunt de obicei pagini web temporare, cu numere de telefon spaniole ale deținătorilor inexistenți, care nu permit primirea de apeluri ci doar date și care, în plus, se schimbă constant pentru a nu lăsa urme ale activității lor.

Aceste tipuri de escrocherii sunt de obicei îndreptate către migranții din țări terțe care sunt făcuți să creadă că este posibil să obțineți un permis de conducere fără a susține nicio examinare prealabilă, motiv pentru care Traffic insistă să precizeze că acest lucru este imposibil.

Direcția generală de circulație

Sursa: Guvernul Spaniei – DGT avertizează împotriva posibilelor escrocherii pentru obținerea permisului de conducere