De astăzi și în cursul lunii următoare termenul va fi deschis să solicite ajutoare menite să promoveze digitalizarea destinațiilor turistice spaniole. Ministerul Industriei, Comertului si Turismului mobilizeaza milioane de euro din fondurile de redresare Next Generation UE în acest scop.

„Acest apel va face posibilă satisfacerea nevoilor de modernizare ale unora dintre destinațiile noastre, care sunt încă prea analogice și care trebuie să întreprindă transformarea digitală pentru a câștiga competitivitate.

În cadrul Planului Național Xacobeo -130522, rezervăm un articol specific pentru destinațiile de pe Camino de Santiago pe diferitele sale rute”, a explicat secretarul de stat pentru Turism, Fernando Valdés.

Ajutorul, în regim de concurs competitiv, este împărțit în două cereri diferite: una destinată destinațiilor atașate rețelei de Destinații Turistice Inteligente, cu un buget de 6 milioane de euro, și altul, dotat cu 5 milioane de euro, pentru transformarea digitală a destinațiilor rețelei DTI care fac parte din unele dintre rutele Camino de Santiago.

. BeneficiariAmbele apeluri sunt adresate entităților locale ale destinațiilor care sunt membre cu drepturi depline ai rețelei DTI sau își prezintă Cererea de aderare la momentul depunerii cererii. În cazul ajutoarelor rezervate destinațiilor de pe Camino de Santiago, se solicită participarea în grupuri (formate din minim 3 entități și maxim 8) și prezentarea proiectelor care urmăresc să rezolve nevoi comune legate de ruta iacobeană.

Toate informațiile legate de aceste două apeluri pot fi găsite pe portalul de ajutor al Ministerului Industriei, Comerțului și Turismului.

În plus, a fost pusă la dispoziția părților interesate o cutie poștală pentru a răspunde la întrebări: consulta.ayudas@segittur.es.

Mai multe informații Site-ul web al Recuperare, Transformare și Reziliență Turismul lansează ajutoare pentru digitizarea destinațiilor în DTI retea Sursa: Guvernul Spaniei – Deschide perioada de solicitare a ajutorului pentru digitizarea destinatiilor turistice2021