Departamentul Președinției și Departamentul de Interne abordează în comun și de urgență urgența asigurării securității femeilor în sport. Un exemplu al acestei activități desfășurate de ambele departamente a fost făcut vizibil astăzi în cadrul conferinței „Femei, Securitate și Sport”, coorganizată de Secretariatul General pentru Sport și Activitate Fizică (SGE) și Institutul de

La conferinta, care a reflectat asupra sportului si vectorului de gen din diferite perspective legate de securitate, au participat profesionisti din domeniul securitatii publice din domeniul sportului si mediilor acestuia, oficiali si personal din administratia publica, precum si entitati. și organizații într-un eveniment deschis publicului la Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Ministrul Președinției, Laura Vilagrà Pons, a subliniat în închiderea zilei de la care lucrează Guvernul transversala „ în favoarea unui sport catalan deschis, divers și egalitar ”și, mai ales,“ cu toleranță zero ” în fața oricărei violențe împotriva lui e femeile. În acest sens, Vilagrà a afirmat că pentru executivul catalan este „ o prioritate consolidarea acestor acțiuni împotriva violenței sexiste în sport ” cu scopul de a construi „ un mediu sigur ”. „ Transformarea feministă trebuie să corecteze inegalitățile pentru a-i oferi mai multă vizibilitate, a genera referințe și a consolida structuri ”, a adăugat ministrul Președinției.

Vilagrà a subliniat că sportul este o „ zonă foarte transversală ” și cu un impact care depășește „ dincolo de latura competițională ” pentru că joacă „ un rol social foarte important ”, care implică diverși agenți precum instituții, cluburi și federații, sportivi. Din acest motiv, șeful Departamentului a subliniat că această transformare feministă a țării trebuie făcută „ cu complicitatea tuturor acestor actori ” pentru că toate și toate „ avem nevoie unii de alții ca aliați: instituțiile, cluburile și forțele de securitate nu pot lăsa plângerile să ajungă la tăcere ”

Ministrul a mai amintit că prin Secretariatul General al Sportului tocmai a publicat bazele subvențiilor care multiplică de patru ori ajutorul pentru sportul feminin și și-a reiterat convingerea că acesta va fi „ legislativul sportului feminin ” . Ajutoare – a precizat el – au menit să dea „ un impuls sportului feminin de bază și de elită ” prin promovarea activității fizice și o mai mare prezență și vizibilitate a femeilor în funcții tehnice și manageriale.

„ Știm că sportul este un instrument de transformare care ne ajută să luptăm împotriva situațiilor de violență. Și suntem aici să spunem că este suficient. Femeile au dreptul de a trăi fără teamă ”, a conchis ministrul Președinției, Laura Vilagrà Pons.

Sursa : Departamentul Președinției și Departamentul de Interne abordează urgența asigurării securității femeilor în sport